FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 736
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre George Enescu: Copilarie

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

George Enescu: Copilarie

 Q:   Intreaba despre George Enescu: Copilarie       
George Enescu s-a nascut pe 19 august 1881 la Liveni in Botosani si a decedat pe 4 mai 1955 la Paris. Parintii sai au fost Maria si Costache Enescu.

Parintii sai erau niste oameni instariti si detineau o mosie destul de frumoasa la Liveni insa si un conac invidiat de multi locuitori de pe acolo. In timp, parintii sai au ridicat o vila in satul Cracalia, nu departe de casa din Liveni, deoarece acolo aveau pamant. Intentia lor a fost ca acea casa precum si tot ceea ce detineau ei sa ii ramana unicului lor fiu. Tanarul George, si-a manifestat inclinatiile si interesul pentru muzica.

La varsta de doar patru ani George Enescu a inceput sa cante la vioara iar un an mai tarziu a sustinut primul sau concert si a inc eput studii de compozitiesub stricta indrumare a lui Eduard Caudella. De asemenea, parintii sai l-au indrumat spre muzica si i-au dat si ei lectii, deoarece la randul lor, aceastia au fost mari iubitori de muzica. Totodata, George Enescu a luat lectii de muzica si de la un lautar pe nume Niculae Chioru. Inca de mic copil, George Enescu a fost un copil silitorsi foarte constiincios.

La varsta de patru ani cand el a invatat sa cante la vioara, stia sa si citeasca si sa adune si sa scada. El adora sa invete si sa stie tot mai multe lucruri noi si detesta sa iasa pe afara si sa se joace cu alti copii, mai ales ca avea groaza de toate acele jocuri care implicau brutalitatea. Jucandu-se afara cu copiii, el simtea ca pierde timpul, timp foarte pretios pentru el deoarece dorea sa invete cat mai mult.

Enescu fugea mereu de zgomot si de vulgaritate si mai mult, se temea de viata, deoarece nu stia ce ii va rezerva atunci cand va deveni un adult. George Enescu era un fel de ciudat printre toti ceilalti copii, insa era respectat deoarece mama sa era o cunoscuta invatatoare in sat iar tatal sau un mosier dur care nu se dadea in laturi de la nimic.


Tag-uri: vioara, muzica, concertCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 11 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :