FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,580
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ultimii Ani Din Viata Lui George Enescu

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Ultimii Ani Din Viata Lui George Enescu

 Q:   Intreaba despre Ultimii Ani Din Viata Lui George Enescu       
Inca din anul 1921, George Enescu a inceput sa lucreze la opera "Oedip", o monumentala creatie dramatica si muzicala ce s-a impus apoi pe marile scene de muzica clasica. Aceasta opera el a dedicat-o Mariei Tescanu Rosetti, o doamna de companie a reginei Maria pe care a remarcat-o inca de prima data de cand a mers la seratele organizate de catre regina.

Aceasta doamna, avusese o viata controversta deoarece fusese casatorita cu printul Cantacuzino insa era despartita de el si dupa o aventura amoroasa si indurerata cu Nae Ionescu, ea si-a turnat acid pe fata ramanand desfigurata intreaga sa viata. Enescu a fost profund impresionat de soarta doamnei si s-a intors in Romania pentru a veghea la capataiul ei. Dupa ce a ceasta si-a revenit, Enescu a cerut-od e sotie si astfel, pe data de 4 decembrie 1937 cei doi au devenit sot si sotie. Opera "Oedip" a fost finalizata la conacul sotiei sale iar premiera ei a avut loc la Paris pe 13 martie.

Opera a fost extrem de apreciata de cei mai duri critici si chiar si in Romania a fost montata in timpul Festivalului international "George Enescu" din Bucuresti, premiera romaneasca datand din anul 1958, cand in rolul titular a evoluat David Ohanesian, regia apartinand lui Jean Ranzescu iar dirijor fiind Constantin Silvestri.

In ultimii ani din viata sa, el a compus Cvartetul de coarde Nr. 2, Simfonia de Camera pentru douasprezece instrumente soliste, Poemul simfonic Vox Maris pentru soprana, tenor, cor si orchestra, schitat inca din 1929, Simfoniile Nr. 4 si 5 ramase insa neterminate, deoarece artistul a decedat in noaptea de 3 spre 4 mai a anului 1955. In Bucuresti se poate vizita Muzeul National "George Enescu" aflat in palatul Cantacuzino in care au locuit Maruca si Enescu. Langa Moinesti poate de asemenea fi vizitat conacul de la Tescani, donat de sotia lui Enescu statului roman cu conditia ca acesta sa construiasca aici un centru de cultura pentru artisti. La Liveni se regaseste de asemenea casa in care a copilarit celebrul artist. Exista si o casa memoriala "George Enescu" in Sinaia insa si in conacul din Tescani, Bacau.


Tag-uri: opere, muzica, compozitor, orchestra



Categorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 11 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :