FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,117
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Momentele Culminante Din Cariera Lui George Enescu

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Momentele Culminante Din Cariera Lui George Enescu

 Q:   Intreaba despre Momentele Culminante Din Cariera Lui George Enescu       
Activitatea muzicala a lui George Enescu a alternat cand la Bucuresti cand la Paris insa a intreprins si turnee in mai multe tari europene, avand parteneri prestigiosi ca Alfredo Casella, Louis Fournier. Pe vremea Primului Razboi Mondial el a ramas la Bucuresti unde a dirijat Simfonia a IX-a a lui Ludwig van Beethoven, fiind in prima auditie in Romania, precum si Simfonia Nr. 2 (1913), Suita pentru orchestra Nr. 2 (1915).

In timpul aceluiasi an a avut loc si prima editie a concursului de compozitie numit "George Enescu", in cadrul caruia compozitorul le oferea castigatorilor, din veniturile sale proprii, sume de bani generoase, precum si sansa interpretarii acestor piese in concertele ce le aveau dupa. Enescu er a un om mare, cu un suflet imens si dorea sa invete si pe altii tot ceea ce stia el si mai ales sa le ofere si celor care nu detineau bani sansa de a putea interpreta ceea ce isi doreau.

Dupa Razboi, el si-a reluat activitatile in Franta insa a continuat si in Romania si au ramas in istorie interpretarile sale de atunci, ale Poemului pentru vioara si quartet de corzi de Ernest Chausson si ale Sonatelor si Partitelor pentru vioara solo de Johann Sebastian Bach. Enescu a calatorit in intreaga lume, in special in Statele Unite ale Americii unde a dirijat orchestrele din Philadelphia (1923) si New York (1938). Nici activitatea sa de profesor nu a stagnat, ci a capatat o importanta aparte, deoarece el a avut elevi vilonisti ca Christian Ferras, Ivry Gitlis, Arthur Grumiaux si Yehudi Menuhin. Enescu a fost foarte admirat de catre profesorii si elevii sai si de o lume intreaga deoarece el era ceva unicat pe scena muzicii clasice.

In anii ce au urmat imediat dupa Primului Razboi Mondial, George Enescu a inceput sa acorde un Premiu de compozitie pentru cei mai talentati tineri creatori romani, decernat anual in urma analizari partidurilor de catre un juriu in care artistul era presedinte si lua deciziile finale. Se acordau Premiul I, II, III insa si mentiuni, din banii proprii ai compozitorului. Multe dintre lucrarile premiate au fost interpretate in concertele dirijate de Enescu deoarece el dorea sa promoveze si noi talente.


Tag-uri: muzica, bucuresti, simfonie, istorie



Categorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 11 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :