FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 677
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Filozofia: o continua lupta impotriva obisnuintei - citate

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

Filozofia: o continua lupta impotriva obisnuintei - citate

 Q:   Intreaba despre Filozofia: o continua lupta impotriva obisnuintei - citate       
Filozofia: o continua lupta impotriva obisnuintei - citate - Marele artist este inainte de orice un mare existent (fiind inteles faptul ca trairea, aici, este in acelasi timp si gindirea asupra vietii). (A. Camus)

- Filozofia:... o continua lupta impotriva obisnuintei, o sfortare mereu reinnoita de a trece peste sfera obisnuintei oarbe, ea astfel sa ajunga transcendenta. (Th. Carlyle)

- Atit timp cit unui om ii place plescaitul unei stiuci in riu, e un poet. Cind a inteles ca acest plescait nu reprezinta altceva decit urmarirea celui slab de catre cel puternic, a devenit un ginditor. (A. P. Cehov)

- Teoriile politice ca si teoriile filozofice in general, s-au nascut intotdeauna sub influenta puternica a situatiei sociale a autorilor; fiecare filozof a fost reprezentantul unui partid politic care lupta in acel timp pentru dominatia asupra societatii careia ii apartinea filozoful.

- Caracterul filozofiei dominante intr-o anumita epoca este determinat de caracterul general al vietii intelectuale si morale a natiunilor inaintate. (N. G. Cernisevski)

- Filozofia:... ocean pe care adesea filozofii sint pilotii ale caror naufragii ne fac sa cunoastem stineile ce trebuie evitate. (E. T. B. de Condillac)

- Sub forma rationamentului si a dialecticii simti intotdeauna la un filozof mare palpitul sufletesc; orice filozofie are nuanta temperamentului ginditorului.

- Marii negatori filozofici ai vietii, au fost poate sufletele cele mai alese: pacat ca din revolta negativa n-au scos o lumina creatoare. (P. Constantinescu)

- Cea mai frumoasa pagina pe care o scriem in viata este la virsta aceea cind credem, ca si Calderon, ca „viata nu e decit un vis". .Recitind mai tirzin acele rinduri, vom intelege ca viata nu poate fi decit o lupta, din care noi, cu totii, iesim osteniti. (V. Conta)

- Constiinta filozofica foloseste fiecare contact cu realitatea, ca un prilej de a se revizui.

- Validitatea unei constructii filozofice este data de capacitatea ei de a se integra intr-un context de idei, compatibil cu virsta spirituala a omenirii. (O. Cotrus)

- Filozofia:... gindirea logica a categoriilor universale ale existentei... (B. Croce)

- Esti constrins sa filozofezi, fie ca nu accepti necesitatea filozofiei, fie ca o accepti. (David)

- Omul are nevoie de a-si crea o filozofie a lui intima, neformulata intr-un sistem, dar care sa-l satisfaca numai pe el insusi. (Tr. Demetrescu)

- Studiul filozofiei este o datorie; el este calea spre bine, spre moralitate.. . filozofia este unicul refugiu in furtunile vietii: a filozofa inseamna a rezista pasiunilor si placerilor, a te invinge pe tine insuti, a pastra sufletul mereu acelasi, indiferent de vicisitudinile omenesti. Fr. De Sanctis)

- A trai fara sa filozofezi inseamna pe drept cuvint sa tii ochii inchisi fara a incerca vreodata sa-i deschizi, si placerea de a vedea toate lucrurile pe care ochiul nostru le descopera nu c deloc comparabila cu satisfactia pe care o da cunoasterea celor ce pot fi cunoscute prin filozofie; si, in sfirsit, acest studiu este mai necesar pentru a reglementa moravurile si a ne indruma in viata, decit ne este vazul pentru a ne conduce pasii...

- Animalele inferioare care nu au decit grija de a-si intretina corpul, nu au alta ocupatie decit sa se hraneasca; dar oamenii a caror esenta o constituie spiritul, ar trebui sa-si consacre grija principala cautarii intelepciunii, care este adevarata hrana ...

- Nu putem lua in considerare o problema filozofica independent de maniera in care a pus-o umanitatea, de inflexiunea pe care i-a dat-o timpul, de dialogul in care e angajata, de regulile jocului pe care le urmeaza o partida niciodata intrerupta.

- Ma indoiesc, deci cuget; cuget, deci exist. (K. Descartes)


Tag-uri: filozofie, placere, suflet, umanitate, oceanCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 31 May '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :