FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 714
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cupaje de vin

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cupaje de vin

 Q:   Intreaba despre Cupaje de vin       
Cupaje de vin Cupaj inseamna, dincolo de combinarea a cel putin doua vinuri care se completeaza reciproc- unicitate in gust, culoare si aroma.

Este nevoie de talent si inspiratie, dar si de curaj, pentru a gasi cele mai potrivite soiuri si proportii care sa nasca o noua armonie, o noua personalitate, de negasit altundeva in lume.

Arta si inovatie, deopotriva, cupajarea isi are secretele ei. In primul rand, imbinarea vinurilor se face chiar inainte de maturarea in masa a intregii cantitati, pentru a permite soiurilor sa se imprieteneasca inaintea inceperii procesului de invechire.

Amestecarea vinurilor echilibreaza aromele, dar si nivelurile de aciditate si tanin.

Doua sau mai multe vinuri bune pot da nastere unui vin excelent. Un vin bun este insa imposibil de obtinut atunci cand se ames teca un sortiment bun cu unul inferior.

Secretul consta in amestecarea unui vin tanar cu unul maturat, cupajul obtinut reusind astfel sa reflecte in egala masura subtilitatile veteranului si asprimea juniorului.

Si pe piata din Romania exista astfel de cupaje. Gama „Rai” de la Murfatlar a fost creata prin cupajarea mai multor soiuri care au dat nastere unor combinatii pe cat de surprinzatoare, pe atat de bune. „Rai alb” s-a nascut din Pinot Gris, Riesling Italian si Muscat Ottonel care impreuna, ii confera nu numai o aroma florala, dar si corpolenta si echilibru.

„Rai rosu” cu aroma de struguri copti, asemanatoare cu cea de prune dulci, e obtinut prin cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Regala. „Rai Rose” este un vin tanar, cu o savoare delicata de fructe proaspete dulci si strugure rosu, caracteristica unui Murfatlar clasic.

Cu „Rai” ai parte de mister in fiecare pahar de vin, cred specialistii care au creat aceasta gama special pentru cei tineri, activi si cu personalitate puternica.

Insa Murfatlar nu este singura gama de vinuri care are cupaje de vin pe piata, numarandu-se si Cotnari, Casa Vrancea si multe altele.

Cupaje de vin Link-uri Externe :

An Attractive Wine Charm (English)


Tag-uri: culoare, aroma, cupaj, vin, imbinare, secret



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :