FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,456
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cresterea salamandrelor

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   caine   rasa   animal   dresaj   guppy   scalari   nisip   pietris   betta   conconius   moulinez   xifor   shetland sheepdog   regina victoria   scotia   trucuri   caras auriu   prietenos   sua   cockerul spaniel   tara galilor   islanda   scoica   marmote   rinocer   bivol   iepure   lupul rosu   anaconda   gorila   elefantul   balena albastra   blana lunga   vegetatie acvatica  

All Tags

Famous Forum

 

Cresterea salamandrelor

 Q:   Intreaba despre Cresterea salamandrelor       
Cresterea salamandrelor Amenajarea unui acva-terariu :

Pentru realizarea unui acvaterariu se folosesc acvarii obisnuite, de obicei paralelipipedice, care se amenajeaza in concordanta cu felul de viata al animalului care se creste. Astfel pentu cresterea salamandrelor se utilizeaza acvarii cu dimensiuni de 40x70x30 sau 20x60x25, in care se dispune ca substrat nisip bine spalat si se sadesc plante ceva mai rigide. Acvariul se umple cu apa curata si bine filtrate. In acvariu se introduce o platforma din material plastic in forma unei tavi pe care se aseaza nisip si apoi in acest substrat se ingroapa ghivece cu plante palustre. Platformele sunt de mai multe feluri:

a) platforme dreptunghiulare au baza de 30x14 cm si sunt in forma de faras cu latura cea mai inalta de 4-5cm. Aceste platforme se suspenda la suprafata apei, atasandu-se de unul din peretii acvariului prin niste carlige

b) platforme circulare se fixeaza in mijloc pe un pilon care are inaltimea egala cu cea a apei.

c) platformele pot fi lasate si libere sa pluteasca

d) platformele triunghiulare se fixeza intr-un colt cu ajutorul unor carlige

Acvaterariile populate cu salamandre trebuie bine acoperite cu un geam sau cu o rama de lemn care are fundu din sita deasa metalica, deoarece se pot catara cu usurinta pe peretii acvariului.

Pentru popularea acvaterariilor se opresc exemplare viguroase, fara traumatisme si neinfestate. Popularea recipientelor trebuie facuta cu exemplare mai putine. Astfel la un recipient de 40x30x25cm se introduce 4-6 exemplare. In acelasi acvariu cu salamander nu se pot tine si alte animale deoarece sunt carnivore si le-ar putea ataca. In acva-terariu salamandrele se hranesc cu bucati proaspete de rame, latausi sau cu carne cruda de vita fara grasime. Cel putin 3-4 zile se indica sa se distribuie drojdie de bere maruntita si uscata precum si vitamina D, odata la 2-3 saptamani. Daca nu li se administreaza hrana indestulatoare, salamandrele trec la canibalism atacandu-se una pe alta.

Specii de salamandre :

Salamandra cu creasta (Triturus cristatus) se gaseste destul de frecvent in ape statatoare, mult inierbate, in regiunea de ses. Are corpul de 10-18cm, alungit , aproximativ cilindric cu coada comprimata lateral si cu varful ascutit. Capul usor latit are botul rotunjit. Pielea corpului este rugoasa. Membrele sunt lungi si au patru degete la cele anterioare si 5 la cele posterioare. Coloritul corpului este brun, cu o nuanta mai mult sau mai putin inchisa. Pe flancuri sunt dispuse pete albe sau galbui. Abdomenul este galben portocaliu, presarat cu pete negre. Masculul prezinta pe spate sip e partea dorsala a cozii o creasta inalta si dintata care are o intrerupere la baza cozii.

Salamandra de apa (triturus vulgaris) se gaseste frecvent in apele stagnante cu stufarisi, baltoacele sau santurile cu apa in special in regiunea de ses. Are corpul de 10cm alungit, aproximativ cilindric, cu coada comprimata lateral si cu o muchie ascutita. Corpul in partea dorsala este prevazut cu 3 santuri longitudinale.

Coloritul este pe spate si flancuri galben brun cu o nuanta maslinie si cu pete negre dispuse in serii longitudinale. Abdomenul are pete negre care se intind si pe gusa. Baza cozii ventral este colorata in negru la mascul si portocaliu la femela. Coada este cenusie, iar catre varf are puncte rosii sau brune cu dungi albastrui.
sursa imaginii : parc-monts-ardeche.fr


Tag-uri: acva-terariu, salamandra, vegetatie, pesti, nisip, pietrisCategorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 30 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :