FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 799
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cel Mai Longeviv Animal

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   rasa   animal   dresaj   caine   guppy   scalari   pietris   nisip   prietenos   caras auriu   trucuri   scotia   regina victoria   shetland sheepdog   betta   moulinez   conconius   xifor   cockerul spaniel   tara galilor   sua   vegetatie acvatica   blana lunga   balena albastra   elefantul   gorila   anaconda   lupul rosu   iepure   bivol   rinocer   marmote   scoica   islanda  

All Tags

Famous Forum

 

Cel Mai Longeviv Animal

 Q:   Intreaba despre Cel Mai Longeviv Animal       
Cel Mai Longeviv Animal Cel mai longeviv animal din lume este o scoică, descoperită pe coasta Islandei de o echipă de cercetători britanici, care are o vârstă cuprinsă între 405 şi 410 ani, informează BBC.

Ming, după cum a fost botezată molusca, poate oferi detalii despre secretele longevităţii, spun cercetători de la Universitatea Bangor, situată în nordul Ţării Galilor. Cercetătorii au reuşit să calculeze vârsta moluştei după inelele de pe cochilia ei. Oficial, potrivit Cărţii Recordurilor, cel mai longeviv animal din lume este o scoică descoperită în 1982, la vârsta de 220 de ani.

Cercetătorii au mai descoperit în urmă cu mai mulţi ani o altă moluscă, la un muzeul din Islanda, care pe atunci av ea 374 de ani.

Noua moluscă, botezată Ming după numele dinastiei chineze aflată la putere când s-a născut, era "adolescentă" pe vremea reginei Elizabeth I şi a lui William Shakespeare. "Inelele de pe cochilie pot oferi o înregistrare a dezvoltării anuale a moluştei, care a variat, în funcţie de climă, temperatura apei şi resursele de hrană", a indicat profesorul Chris Richardson, coordonator al studiului.

In 2008, cel mai în vârstă animal din lume a fost considerata o testoasa. Ea a fost descoperita după ce a apărut o fotografie de la 1900. Deşi fotografia nu spune mare lucru- un prizonier şi gardianul său, aceasta este dovada longevităţii pentru ţestoasa ce apare împreună cu ei. Broasca Jonathan se presupune că are 176 de ani, şi avea circa 70 de ani în momentul în care a fost făcută fotografia. Aceasta a fost făcută pe insula St Helen, unde Jonathan trăieşte şi acum cu alte cinci din aceeasi specie - David, Speedy, Emma, Fredricka şi Myrtle. Deţinătoarea anterioară a recodului pentru cel mai longeviv animal se presupunea a fi Harriet, o broască ţestoasă gigant din Galapagos, care a murit în 2005 la vârsta de 175 de ani.

Studiind dupa avantul cercetatorilor, putem crede ca in 2010 vom avea un nou "cel mai longeviv animal" … de la an la an se schimba, cred eu… sa nu ne plictisim! Ce repede mai cresc astia micii !


Tag-uri: scoica, animal, islanda, tara galilorCategorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 08 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :