FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 626
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bacsisul

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Bacsisul

 Q:   Intreaba despre Bacsisul       
Bacsisul Această atenţie numită bacşiş a ajuns să fie acum o obligaţie socială chiar. Această recompensare pentru un serviciu deja prestat se spune că ar fi fost „inventată” de către lorzii secolului XVII când aceştia aruncau cu monede de mică valoare către ţărani pentru a-şi asigura o călătorie sigură şi păzită.

Regula bacşişului este aceea că trebuie să laşi pentru o prestare de serviciu din partea altei persoane o suma ce să reprezinte 10% din valoarea serviciului.
În cazul în care, de exemplu, ai luat taxiul sau ţi-ai dus maşina la spălătorie, nu este obligatoriu să dai acel 10%, putând să laşi o sumă fixă, rotunjind-o pe cea a prestaţiei.

Însă mai există cazuri în care ar trebui să laşi peste acel 10% datorită favorurilor numeroase primite.

Astfel când eşti la restaurant alături de mai multe persoane la o masă, iar fiecare are cereri speciale, iar chelnerul le respectă pe toate, ba mai mult, vă şi recomandă ce vin deosebit care să meargă cu mâncarea comandată, bacşişul său trebuie să fie între 10 şi 20%.

Toate femeile ştiu cât de greu este să îşi găsească un hair-stylist care să le cunoască dorinţele în materie de par şi de culoare şi să ştie cum să combine armonios dorinţele lor cu look-ul pe care doresc să îl adopte. Aşa că daca ai găsit acest hair-stylist, ai grijă să ţi oferi mereu la sfârşit 15% din preţul serviciului. Însă majoritatea femeilor ştiu să aprecieze aceste servicii de calitate, iar bacşişul este unul mult mai consistent decât cei 10%, chiar fiind egal cu suma serviciului prestat. Frumuseţea nu costă niciodată pre mult.

Şi când pleci în vacanţă nu scapi de bacşiş. Plăteşte-i cameristei în jur de 10-20 de lei pentru serviciile sale pe toată durata sejurului.

Şi la terase şi la baruri se practică aceeaşi regulă de 10%. Băiatului care îţi aduce pizza, mai ales dacă ajunge la tine acasă într-un timp scurt, iar pizza este fierbinte, merită şi el o rotunjirea a sumei pe care trebuie să o achiţi pe pizza.

Poţi să scapi de acordarea oricărui fel de bacşiş doar dacă pleci în China şi în Coreea de Nord unde este ilegal bacşişul. Pe de altă parte, în Japonia şi în Hong Kong, bacşişul este standard pentru toate localurile, el fiind inclus obligatoriu pe nota de plată.

Bacsisul Link-uri Externe :

Restaurant Customer Service (English)


Tag-uri: restaurant, servicii, bacsis, obligatie, prestare, plataCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :