|
Articole: pag 6
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Ingrediente 1 găină nu prea bătrană, de circa 1,5 kg, 300 g carne de porc, 100 g franzelă, 100 g untură, 100 g ceapă, 1 legătură de pătrunjel verde... | ![]() Bacovia devine un poet cu un contur distinct de la primul sau volum de poezii Plumb, prin care se impune ca un poet autentic si original, cu o tonalitate cu totul noua in poezia noastra... |
![]() Ghiveci calugaresc, o alta reteta Ingrediente Se aleg urmatoarele legume tinere si proaspete : fasole tucara, verde, mazare, dovlecei, bame, conopida, patlagele vinete, varza, ardei grasi, morcovi, telina, patrunjel... | ![]() Gemenii si caracteristicile zodiei Gemenii sunt cele doua astre luminoase Castor si Palux. Semnul reprezinta fortele progresiste si executive ale umanitatii in toate departamentele mecanice, constelatia Gemeni. este... |
![]() Ingrediente: Ceapă 400 g, ardei graşi 200 g, vinete 400 g, cartofi 600 g, dovlecei 300 g, morcovi 150 g, pătrunjel 100 g, ţelină 150 g, fasole verde 200 g, varză... | ![]() Gastritele acute Sunt boli inflamatorii ale mucoasei gastrice, survenite accidental şi de scurtă durată, ce dau suferinţe pe tubul digestiv şi au răsunet asupra... |
![]() Ingrediente 1 găină (circa 1 kg), 150 g unt, 2 ouă, 100 g smantană, 200 g orez, 1/2 lămaie, 100 g făină, 1 ceapă, puţin zarzavat, numai pentru... | ![]() Ghiveci oltenesc din legume proaspete si carne de pasare Ingrediente : Carne de pasăre 1 kg, ulei 250 g, cartofi 300 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, mazăre verde 200 g, fasole verde 200 g, vinete 400 g, dovlecei 200 g, varză... |
![]() Determinaţi de valurile de populaţii care pătrunseseră în mileniul al 2-lea în sud-estul Europei, grupuri de eleni migrează spre insulele din Marea Egee şi spre... | ![]() Ghiveci de legume proaspete, conservat La prepararea ghiveciului se folosesc urmatoarele legume : morcovi, ardei grasi, mazare, fasole verde, bame, conopida, telina, rosii, vinete, dovlecei, ceapa si verdeata. Legumele... |
![]() Exerciţiul 1 - Stand în picioare, cu spatele drept, cu mainile prinse de degete la spate trageţi umerii înapoi şi inspiraţi. - Vă aplecaţi în faţă... | ![]() Gogosele de cartofi cu cascaval Ingrediente: 800 g cartofi, 150 g făină, 3 ouă, 100 g caşcaval, 200 ml ulei pentru prăjit, sare, piper. Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă... |
![]() Se potriveste 1 l de ceai fiert de zahar, se adauga putina zeama de lamaie si se toarna in pahare. Se adauga la fiecare pahar cate o lingurita de rom. | ![]() Dupa ce s-au ales gogosarii intregi pentru conservat si au ramas unii loviti sau patati, nu se arunca ci se pun la murat, taiati in sferturi. Se scot cotoarele si semintele, se inlatura... |
![]() Ingrediente 1 kg carne de gască sau de raţă, 2-3 cepe, 500 g ciuperci, 100 ml ulei, 30 g bulion, 100 ml vin, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, piper. Mod... | ![]() Ingrediente 500 g cartofi, 200 g morcovi, 300 g ceapă, 1 ţelină, 2-3 ardei graşi, 150 ml ulei, 2 legături de verdeaţă, 50 g bulion, 1 g boia, 1 g piper, sare. Mod... |
![]() general şi diplomat româno-american Originar din oraşul Gyula, Ungaria, s-a născut într-o familie de români la 31 mai 1818. Studiază la Academiile Militare din... | ![]() Ingrediente: Mere 2 kg, ouă 6 buc, zahăr 175 g, făină 400 g, zahăr pudră 150 g, zahăr vanilat 1 plic, ulei 125 g, sare. Mod de preparare: Merele se curăţă... |
![]() Greutatile Copilariei Lui Banel Nicolita Banel Nicolita s-a nascut pe data de 7 ianuarie 1985 in orasul Faurei, judetul Braila. El a venit pe lume intr-o familie numeroasa de rromi si a crescut alaturi de mama sa si cei sase... | ![]() Ingrediente : Făină 300 g, unt 150 g, lapte 250 ml, zahăr 50 g, ouă 8 buc, untură 250 g, zahăr pudră 100 g, sirop de zmeură 350 g. Mod de preparare :... |
![]() Gaina rasol cu sos de rosii sau orice fel de sos Găina se prepară la fer ca in reţeta "Rasol de gaina cu hrean", dar se serveşte cu sos de roşii sau oricare alt sos preparat după reţeta respectivă. Sosul... | ![]() Galuste de cartofi cu branza de vaci Ingrediente: Cartofi 1,2 kg, branză de vaci 400 g, făină 250 g. ouă 8 buc, caşcaval 75 g, unt 100 g, sare. Mod de preparare: Cartofii se fierb în apă cu... |
![]() Galuste de cartofi umplute cu prune Ingrediente: Cartofi 1,5 kg, făină 300 g, ouă 3 buc, prune 1,5 kg, zahăr 150 g, pesmet 100 g, unt 100 g, sare. Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă... | ![]() Ingrediente 1/2 gasca, 250 g masline, 1 lamaie, 100 ml ulei, 200 ml vin, 200 g ceapa, 30 g bulion, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 ramura de cimbru, 112 lingura de faina. Mod... |