|
Articole: pag 9
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Se prepara un aluat din 5 oua, 100 g margarina sau unt, 200 g faina, 250 ml apa rece, sare. Umplutura se prepara din 150 cascaval, 100 g lapte, 50 g faina, 100 g unt. Se aseaza... | ![]() Ingrediente: Făină 1 kg, ouă 6 buc, drojdie de bere 40 g, zahăr pudră 300 g, coajă de lămaie rasă 30 g, nuci 100 g, unt 150 g, sare. Mod de preparare: Din făină,... |
![]() Ingrediente: Morcovi 300 g, pătrunjel 150 g, ţelină 250 g, cartofi 500 g, ceapă 400 g, conopidă 300 g, mazăre verde 350 g, fasole verde 350 g, ardei graşi 200 g, dovlecei... | ![]() Se aleg 12 gulii tinere şi de aceeaşi mărime, se curăţă, se scobesc şi se umplu cu o compoziţie de orez preparată astfel: 100 g ceapă se taie mărunt şi se căleşte in 100... |
![]() Se aleg gogosarii, se spala, se inteapa ou o furculita o singura data, apoi se lasa sa se scurga de apa pe o strecuratoare. Se prepara otetul adaugand la un litru otet de 9°, doi litri... | ![]() Politica… A venit vara, iar in acest an, pe langa vacanta primim circ, alaturi de pomisiunile unui viitor. Devenise insignifianta campania electorala, dar totul s-a schimbat... |
![]() Gaina inabusita, servita cu sosuri diferite Cand găina este bătrană sau cand nu există cuptor, ea se taie in sferturi şi se pune intr-o cratiţă cu grăsime şi puţină apă, se acoperă şi se fierbe inăbuşit, adăugandu-se... | ![]() Ingrediente 300 g zahar tos, 100ml apa, 100 g lapte praf, 100 g cacao, 30 ml rom, 50 g unt. Mod de preparare Zaharul tos se dizolva cu apa si se pune la fiert 5—6 min, pana... |
![]() Se prepară la fel ca puiul cu ciuperci. | ![]() Aluatul se prepara la fel ca in reteta "Cozonac simplu", cu deosebirea ca se pune in aluat mai putin zahar (deoarece cand sunt gata, gogosile se pudreaza cu zahar) si se face coca mai... |
![]() Ingrediente 1 L lapte, 100 g gris, 200 g zahăr, sare, 100 g zahăr pentru caramelizat. Mod de preparare Se fierbe laptele cu zahărul şi cand clocoteşte se toarnă grisul... | ![]() Gulii umplute cu carne de porc Ingreriente: Gulii tinere 2 kg, carne de porc 400 g, orez 100 g, ceapă 75 g, ulei 150 g, verdeaţă 1 leg, unt 50 g, supă de oase 200 ml, bulion de tomate 50 g, smântână 300... |
![]() Ingrediente : Cartofi 1,5 kg, faina 100 g, ouă 3 buc, caşcaval 150 g, unt 100 g, piper, sare. Mod de preparare : Cartofii se fierb, se curăţă, se trec prin maşina de... | ![]() Ingrediente: Făină 500 g, ouă 3 buc, ulei 75 g, unt 75 g, pesmet alb 200 g, gem 300 g, sare. Mod de preparare: Intr-un vas se pune la fiert 1 l apă, ulei şi puţină... |
![]() Ingrediente: Conopidă 800 g, ceapă 100 g. unt 150 g, ouă 3 buc, gris 50 g, lapte 150 mil, franzelă 200 g, făină 100 g, sare. Mod de preparare: Conopida se desface în... | ![]() Ingrediente: Ciuperci proaspete 1 kg, unt 125 g, ouă 3 buc, făină 200 g, franzelă 200 g, lapte 200 ml, sare. Mod de preparare: Ciupercile se fierb în apă cu sare, se... |
![]() Ingrediente: 600 g cartofi, 200 g făină, 100 ml ulei, 50 g unt, 3 ouă, sare, piper sau nucşoară. Mod de preparare: Se pup la fiert într-un vas 200 ml apă şi 100 ml... | ![]() Gemurile se prepara din fructe bine coapte. Fructele se curata de coaja si de samburi, se taie in bucati si se presara cu o parte din zaharul prevazut (300—400 g la 1 kg fructe curatate).... |
![]() Se prepară din gulii tinere, fiindcă cele trecute (bătrane) sunt fibroase. Componentele, cantităţile şi pregătirea umpluturii sunt aceleaşi ca şi la reţeta "Ardei umpluti... | ![]() Ingrediente 7 kg grau pisat, 200 g nuci, 300 g zahăr, 1 lingură de rom, 1 plic zahăr vanilat, 100 g zahăr pudră, pesmet de biscuiţi sau de franzelă, coajă de lămaie rasă. Mod... |
![]() Ingrediente: Făină 1 kg, lapte 300 ml, drojdie de bere 50 g, ouă 2 buc, gălbenuşuri 4 buc, unt 200 g, zahăr 250 g, vanilie 1/2 baton, coniac 75 ml, dulceaţă de vişine 200... | ![]() Ingrediente 1-2 ouă, 2-4 linguri pline de gris, sare. Mod de prepapare Se sparg ouăle într-un castronaş şi se bat bine cateva minute, cu două furculiţe sau cu un tel.... |
![]() Ingrediente: 200 g caşcaval ras, 4 albuşuri, 1 lingură zeamă de lămaie, 2 linguri pesmet, sare, ulei pentru prăjit. Mod de preparare: Se bat albuşurile pană devin... | ![]() Ingrediente: Cartofi 1 kg, făină 175 g, ulei 150 g, ouă 3 buc, sare. Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg, se temperează... |