FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Articole

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   cariera   razboi   ciuperci   sos   casa   tara   domnie   regi   smantana   lapte   educatie   salata   relatii   carne   comentariu   rosii   gospodarie   cuplu   familie   societate   boala   istorie   lamaie   antichitate   morcovi   minerale   piper   actrita   pasare  

All Tags

Famous Forum

Elsa Tee
Pe scurt despre Elsa Tee:Data nasterii: 09/03/1917Zodia: FecioaraData decesului: 25 Decembrie 2006

Articole: pag 10

Recently updated Famous Articole

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |
Pages: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Gogosi de cartofi

Gogosi de cartofi

Ingrediente: Cartofi 1 kg, făină 175 g, ulei 150 g, ouă 3 buc, sare. Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg, se temperează...

Gogosele cu cartofi

Gogosele cu cartofi

Ingrediente 600 g cartofi, 200 g făină, 100 ml ulei, 3 ouă, sare, piper sau nucşoară, ulei pentru prăjit. Mod de prepapare Se pun la fiert într-un vas 200 ml apă şi...

Gulii cu smantana

Gulii cu smantana

Se prepară la fel ca şi guliile cu unt, adăugandu-se şi 100—200 g smantană.

Galuste de cartofi simple

Galuste de cartofi simple

Mod de prepapare Cartofii (1 kg) se curăţă de coajă, se spală, se taie mărunt şi se pun la fiert cu apă caldă şi sare. După ce sunt bine fierţi, se scurg puţin (nu de...

Gris cu lapte

Gris cu lapte

Ingrediente: Gris 250 g, lapte 1 1, zahăr 100 g, unt 40 g, vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic, scorţişoară 5 g, sare. Mod de preparare: Laptele se fierbe împreună...

Galbenusurile de oua

Galbenusurile de oua

La folosirea galbenusurilor in retete culinare se deosebesc: 1) galbenusuri frecate cu sare, 5—6 min; 2) galbenusuri frecate cu zahar, 10—20 min; 3) galbenusuri frecate...

Galuste cu ficat pentru supe

Galuste cu ficat pentru supe

Ingrediente : Ficat 400 g, pes­met 100 g, făină 100 g, ouă 3 buc, ulei 100 g, ceapă 100 g, verdea­ţa 1 leg, sare. Mod de preparare : Ceapa se toacă mărunt şi se...

Gasca cu fasole alba

Gasca cu fasole alba

Ingrediente : Carne de gască 1 kg, fasole albă 300 g, ceapă 150 g, zarzavat de supă 200 g, bulion de tomate 50 g, ulei 100 g, cimbru 1 fir, sare. Mod de preparare : Fasolea...

Galuste de gris

Galuste de gris

Ingrediente 1 ou, 1 linguriţă de unt moale, 50 g gris, sare. Mod de prepapare Inainte de a prepara compoziţia de găluşte, se pune la foc o cratiţă mai mare cu apă multă...

Galuste cu franzela II

Galuste cu franzela II

Ingrediente : Făină 250 g, franzelă 200 g, smantană 100 g, unt 75 g, lapte 150 ml, ouă 2 buc, sare. Mod de preparare : Din unt, smantană, ouă, făină şi puţină sare...

Ghiveci de crap, sau alte specii de peste.

Ghiveci de crap, sau alte specii de peste.

Mod de preparare: Se prepară la fel ca şi crapul sîrbesc, adăugându-se în plus diverse legume şi zarzavaturi ca la orice ghiveci. Se prepară cu ulei şi se poate servi cald...

Gnocchi gratinati II

Gnocchi gratinati II

Ingrediente : Făină 475 g, unt 200 g, caşcaval 200 g, ouă 5 buc, lapte 350 ml, pesmet 25 g, sare. Mod de preparare : Se pune la fiert o cantitate de 1 litru de apă cu...

Gris cu lapte si cu dulceata

Gris cu lapte si cu dulceata

Se prepară la fel ca in reţeta "Gris cu lapte II", cu deosebirea că se mai adaugă la urmă, cand grisul este fiert, 50—60 g unt proaspăt şi in loc de zahăr ars se serveşte...

George Calinescu - Enigma Otiliei

George Calinescu - Enigma Otiliei

Cu Enigma Otiliei, romanul apărut în 1938 la Cultura Naţională, după ce cu câţiva ani mai înainte publicase Cartea nunţii şi placheta de Poesii, G. Călinescu îşi află...

Gulii cu unt si pesmet

Gulii cu unt si pesmet

Ingrediente: Gulii tinere 1,5 kg, unt 100 g, pesmet 50 g, sare. Mod de preparare: Se curăţă guliile, se taie felii şi se fierb în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg...

Gnocchi gratinati I

Gnocchi gratinati I

Ingrediente : Făină 450 g, ouă 8 buc, caşcaval 100 g, lapte 300 ml, ulei 100 g, unt 75 g, pesmet 50 g, sare. Mod de preparare : Intr-un vas se pune la fiert 1 1 apă...

Ghiveci de peste - de vara

Ghiveci de peste - de vara

Ingrediente: Peşte 1,5 kg, morcovi 200 g, albitură 150 g, ceapă 250 g, vinete 1 kg, dovlecei 500 g, ardei graşi 200 g, fasole verde 300 g, mazăre verde 300 g, usturoi 40 g,...

Galuste de cartofi cu prune

Galuste de cartofi cu prune

Ingrediente 1 kg cartofi, 2 ouă, 200 g făină, 100 g unt, 100 g pesmet, 100 g zahăr, 1 kg prune, sare. Mod de prepapare Cartofii, fierţi în coajă, se curăţă şi se...

Gulii umplute cu carne de pasare

Gulii umplute cu carne de pasare

Ingrediente : Carne de pasăre 500 g, gulii tinere 2 kg, ceapă 150 g, franzelă 75 g, orez 50 g, ouă 2 buc, verdeaţă 2 leg, bulion 50 g, ulei 100 g, smântâna 400 g, făină...

Gustare pentru gurmanzi

Gustare pentru gurmanzi

Ingreriente: Carne de porc 400 g, cârnaţi afumaţi 200 g, creier 150 g, ciuperci 300 g, bulion de tomate 25 g, usturoi 20 g, ulei 150 g, verdeaţă 2 leg, vin 150 ml, sare. Cum...

Ghiveci macelaresc

Ghiveci macelaresc

Ingrediente Pentru 6 porţii: 1 kg piept gras de vacă, 200-300 g măduvă, 200 ml ulei, 200 g ceapă, 300 g cartofi, 200 g morcovi, 200 g mazăre fiartă sau din conserve, 200 g...

George Topirceanu - poet roman

George Topirceanu - poet roman

Dintre poetii romani marcanti din secolul nostru, a caror personalitate lirica s-a conturat inainte de primul razboi mondial se numara si George Topirceanu. Ardelean de obirsie, George...


Page: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10