|
Articole: pag 10
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente: Făină 500 g, cartofi 2 kg, ouă 3 buc, unt 175 g, zahăr 175 g, pesmet 100 g, scorţişoară 2 g, sare. Mod de preparare: Din făină, cartofi... | Ingrediente 600 g cartofi, 200 g făină, 100 ml ulei, 3 ouă, sare, piper sau nucşoară, ulei pentru prăjit. Mod de prepapare Se pun la fiert într-un vas... |
Se prepară la fel ca şi guliile cu unt, adăugandu-se şi 100—200 g smantană. | Mod de prepapare Cartofii (1 kg) se curăţă de coajă, se spală, se taie mărunt şi se pun la fiert cu apă caldă şi sare. După ce sunt bine fierţi... |
Ingrediente: Gris 250 g, lapte 1 1, zahăr 100 g, unt 40 g, vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic, scorţişoară 5 g, sare. Mod de preparare: Laptele se fierbe... | La folosirea galbenusurilor in retete culinare se deosebesc: 1) galbenusuri frecate cu sare, 5—6 min; 2) galbenusuri frecate cu zahar, 10—20 min; 3) galbenusuri... |
Ingrediente : Carne de gască 1 kg, fasole albă 300 g, ceapă 150 g, zarzavat de supă 200 g, bulion de tomate 50 g, ulei 100 g, cimbru 1 fir, sare. Mod de preparare... | Se prepară la fel ca in reţeta "Gris cu lapte II", cu deosebirea că se mai adaugă la urmă, cand grisul este fiert, 50—60 g unt proaspăt şi in loc de zahăr... |
Ghiveci de crap, sau alte specii de peste. Mod de preparare: Se prepară la fel ca şi crapul sîrbesc, adăugându-se în plus diverse legume şi zarzavaturi ca la orice ghiveci. Se prepară cu ulei şi... | Ingrediente : Făină 250 g, franzelă 200 g, smantană 100 g, unt 75 g, lapte 150 ml, ouă 2 buc, sare. Mod de preparare : Din unt, smantană, ouă, făină... |
Ingrediente : Ficat 400 g, pesÂmet 100 g, făină 100 g, ouă 3 buc, ulei 100 g, ceapă 100 g, verdeaÂÅ£a 1 leg, sare. Mod de preparare : Ceapa se toacă... | Ingrediente 1 ou, 1 linguriţă de unt moale, 50 g gris, sare. Mod de prepapare Inainte de a prepara compoziÅ£ia de găluÅŸte, se pune la foc o cratiţă mai... |
Ingrediente: Gulii tinere 1,5 kg, unt 100 g, pesmet 50 g, sare. Mod de preparare: Se curăţă guliile, se taie felii şi se fierb în apă cu sare. După ce... | Ingrediente : Făină 475 g, unt 200 g, caşcaval 200 g, ouă 5 buc, lapte 350 ml, pesmet 25 g, sare. Mod de preparare : Se pune la fiert o cantitate de 1 litru de... |
George Calinescu - Enigma Otiliei Cu Enigma Otiliei, romanul apărut în 1938 la Cultura Naţională, după ce cu câţiva ani mai înainte publicase Cartea nunţii şi placheta de Poesii, G. Călinescu... | Gulii umplute cu carne de pasare Ingrediente : Carne de pasăre 500 g, gulii tinere 2 kg, ceapă 150 g, franzelă 75 g, orez 50 g, ouă 2 buc, verdeaţă 2 leg, bulion 50 g, ulei 100 g, smântâna... |
Ingrediente : Făină 450 g, ouă 8 buc, caşcaval 100 g, lapte 300 ml, ulei 100 g, unt 75 g, pesmet 50 g, sare. Mod de preparare : Intr-un vas se pune la fiert 1... | Ingrediente: Peşte 1,5 kg, morcovi 200 g, albitură 150 g, ceapă 250 g, vinete 1 kg, dovlecei 500 g, ardei graşi 200 g, fasole verde 300 g, mazăre verde 300 g, usturoi... |
Ingrediente 1 kg cartofi, 2 ouă, 200 g făină, 100 g unt, 100 g pesmet, 100 g zahăr, 1 kg prune, sare. Mod de prepapare Cartofii, fierţi în coajă, se curăţă... | Ingreriente: Carne de porc 400 g, cârnaţi afumaţi 200 g, creier 150 g, ciuperci 300 g, bulion de tomate 25 g, usturoi 20 g, ulei 150 g, verdeaţă 2 leg, vin 150 ml... |
Ingrediente Pentru 6 porţii: 1 kg piept gras de vacă, 200-300 g măduvă, 200 ml ulei, 200 g ceapă, 300 g cartofi, 200 g morcovi, 200 g mazăre fiartă sau din conserve... | George Topirceanu - poet roman Dintre poetii romani marcanti din secolul nostru, a caror personalitate lirica s-a conturat inainte de primul razboi mondial se numara si George Topirceanu. Ardelean de obirsie, George... |