FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,771
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
8
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 18 citate celebre despre iubire, ura, gelozie si indiferenta

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

18 citate celebre despre iubire, ura, gelozie si indiferenta

 Q:   Intreaba despre 18 citate celebre despre iubire, ura, gelozie si indiferenta       
- Cu fiecare iubire noua ne impartasim o noua particica de univers. (F. Aderca)

- Gelozia este un lucru teribil; seamana cu iubirea, dar e contrariul ei; nu vrea binele obiectului iubit, ci dependenta lui si triumful asupra lui. Iubirea este uitarea de sine; gelozia este forma cea mai pasionata a egoismului, exaltarea EULUI, despot, exigent, vanitos, care mi poate sa se uite si sa se subordoneze. (H. F. Amiel)

- Iubirea este cea mai mare dintre tristetile umane, deoarece este efortul suprem pe care omul il incearca pentru a iesi din singuratatea fiintei sale launtrice. (G. d'Annunzio)

- Iubirea e mult educatoare, ea da sensul existentei in varietatea si valoarea ei reala... in iubire totul se schimba, toate devin insemnate; dintr-un nimic naste un colos.

- Pina astazi inte lectul omenesc n-a depasit unicele sale doua resurse: admiratia si repulsia - si in aceste doua extreme spiritul trebuie sa se comporte cu o egala putere. Omul sentimental e un degenerat daca nu stie, iubind frumos, sa urasca admirabil... (T. Arghezi)

- A iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenesti, teama, speranta, durerea, bucuria, placerea, sa nu depinda decat de o singura fiinta; inseamna a te cufunda in infinit, a nu gasi nici o limita simtirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incit sa nu traiesti si sa nu gindesti decit pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in tine toate contradictiile.

- Se pare ca ura fata de un dusman creste pe masura superioritatii lui.

- Daca Suferintele noastre slujesc fericirii celor pe care ii iubim, mai sunt ele suferinte?

- Iubirile minjite ele egoism nu trezesc multa simpatie. Inima nu poate suferi calculele si profitarile, de orice fel ar fi ele.

- Toate sentimentele calde se intemeiaza pe egalitatea sufleteor.

- increderea este virtutea iubirii.

- Caracterul iubirii adevarate are multe asemanari cu copilaria: necugetarca, imprudenta, risipa, risul si plinsul sint aidoma. (H. de Balzac)

- Iubirea nu te scade, nu te sporeste; te justifica.

- Din toate pacatele omenesti, cel mai detestabil ramane, fara putinta de tagada, nepasarea, augusta indiferenta a omului fata de suferintele si durerile omului de linga el. (A. Baranga)

- Nu incape amor propriu fata de acei pe care ii iubim si care ne iubesc.

- Ce e dragostea? Nevoia de a iesi din tine insuti. (Ch. Baudelaire)

- Ura este un sentiment cu atat mai durabil ca dragostea, cu cat primul se intareste prin necontenita repetare a manifestarilor, pe cand ultimul slabeste prin aceasta. (C. Beccaria)

- Iubirea... suprema lege a universului: lege misteterioasa care guverneaza si orinduieste totul, de la atomul neinsufletit pina la fiintele rationale: de la ea pleaca si spre ea converg, ca spre un centru de irezistibila atractie, toate gandurile si actiunile noastre ... (G. A. Becquer)


Tag-uri: ura, iubire, imprudenta, valoareCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 July '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :