FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 828
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Viata Sentimentala A Lui Ciprian Porumbescu

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Viata Sentimentala A Lui Ciprian Porumbescu

 Q:   Intreaba despre Viata Sentimentala A Lui Ciprian Porumbescu       
Ciprian Porumbescu a iubit dintotdeauna muzica si drept dovada el era mereu prezent la horele ce se organizau in sat. Ciprian Porumbescu mergea insotit de sora sa Marioara iar intr-o zi, prin intermediul acesteia a cunoscut-o pe Berta, o tanara extrem de frumoasa din sat, o fata diferita de toate celelalte.

Berta a trezit in sufletul lui Ciprian Porumbescu un puternic sentiment de iubire care insa nu putea fi realizat. Berta era fiica unu pastor evanghelic iar Ciprian Porumbescu fiul unui preot de religie ortodoxa sireligia fetei nu permitea o astfel de legatura.

Atat Berta, cat si Ciprian Porumbescu s-au incapatanat si au alimentat dragostea dintre ei cu sentimente tot mai puternice de iubire care ii f aceau sa isi doresca o relatie frumoasa, pura, neintinata de refuzul parintilor.

Parintii fetei insa au decis ca trebuie sa faca ceva pentru a ucide firul dragostei ce se nascuse in inima fetei lor si astfel au trimis-o in Anglia sperand ca aceasta il va uita pe tanarul compozitor si astfel va cunoaste un alt baiat cu care sa isi intemeieze o familie, un baiat mai bun, potrivit pentru ea.

Asa cum era si de asteptat, timpul nu a rezolvat nimic si nici distanta dintre cele doua suflete indragostite, Berta neputand sa il uite pe Ciprian Porumbescu asa cum nici el nu si-a luat gandul de la frumoasa domnisoara. Din momentul in care Berta i-a fost indepartata, viata compozitorului s-a schimbat complet, acesta traind intr-o continua tristete. El canta incontinuu la vioara, cu ferestrele larg deschise si mereu trecatorii se opreau si ascultau micul concert.

Prin muzica, Ciprian Porumbescu isi traia iubirea neimplinita si totodata isi arata furia pentru ca fiinta draga nu ii era aproape. In toate piesele sale ce au aparut dupa cunoasterea Bertei se poate observa foarte usor ca acesta a iubit-o enorm pe tanara si ca a suferit la fel de mult ca iubirea lor nu s-a putut implini. Pana in ultima zi a existentei sale, Ciprian Porumbescu a purtat-o pe Berta in inima sa murind cu gandul la ea.


Tag-uri: muzica, relatie, dragoste, concertCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 29 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :