FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,400
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Veronica Micle: Biografie si Cariera

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Veronica Micle: Biografie si Cariera

 Q:   Intreaba despre Veronica Micle: Biografie si Cariera       
Veronica Micle a fost o poeta de mare renume si in acelasi timp marea iubire a poetului Mihai Eminescu. Inca de mic copil Veronica a dorit sa invete carte, urmand cursurile scolii primare si apoi ale scolii gimnaziale de la Iasi, la Scoala Centrala. Veronica se numara printre putinele eleve care aveau bursa de studii.

Pe certificatul de absolvire al Veronicai era trecut calificativul "eminenta" deoarece ea fusese o eleva execptionala, de o inteligenta rara. La varsta de numai 14 ani Veronica s-a casatorit cu rectorul Universitatii din Iasi, Stefan Micle si estfel ea a intrat in inalta societate a Iasului. Veronica s-a implicat in multe proiecte de caritate iar in timpul razboiului de caritate doamna Micle s-a o ferit voluntara ca sora de caritate avand grija de cei raniti. Cariera si-a inceput-o abia in anul 1872 cand a publicat pentru prima data in "Noul curier roman" una din primele sale poezii, opera ce mai tarziu a aparut in multe reviste literare de mare exceptie.

In anul 1875 Veronica era gazda salonului literar unde se strangeau marii poeti si prozatori ai acelor vremuri. Acolo ea si Eminescu au inceput sa isi dedice unul altuia poezii de dragoste. Atat poeziile cat si prozele Veronicai au fost inchinate marelui poet Mihai Eminescu iar ea a scris cu multa ardoare tot ceea ce simtea pentru Eminul ei.

Ultima lucrare scrisa de Veronica este "Dragoste si poezie" pe care tanara a citit-o prietenilor la numai 50 de zile de la moartea lui Eminescu.


Tag-uri: poet, scoala, iasi, literaturaCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 25 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :