FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,751
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Specii Pe Cale De Disparitie

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   caine   rasa   animal   dresaj   guppy   scalari   nisip   pietris   betta   conconius   moulinez   xifor   shetland sheepdog   regina victoria   scotia   trucuri   caras auriu   prietenos   sua   cockerul spaniel   tara galilor   islanda   scoica   marmote   rinocer   bivol   iepure   lupul rosu   anaconda   gorila   elefantul   balena albastra   blana lunga   vegetatie acvatica  

All Tags

Famous Forum

 

Specii Pe Cale De Disparitie

 Q:   Intreaba despre Specii Pe Cale De Disparitie       
Specii Pe Cale De Disparitie In ultimii ani, peste 19.000 de specii de plante si animale de pe Glob au fost clasificate ca fiind pe cale de disparitie. Alte cateva mii de specii ajung in pragul diparitiei inainte insa ca biologii sa le poata identifica.

Distrugerea habitatelor de catre activitatile umane e principa cauza a disparitiei unor specii de plante si animale. Pe masura ce vietuitoarele evolueaza, ele se adapteaza habitate specifice, care le asigura conditiile optime de viata de care au nevoie. Poluarea , drenarea masinilor, defrisarea padurilor, urbanizarea si constructia de drumuri sunt alte cauze ale disparitiei speciilor faunistice si de flora.

Monumente ale naturii, in Romania, sunt declarate speciile aflate in pericol de disparitie (capra neagra, ursul, rasul, floarea de colt, sangele voinicului, foca sihastru, testoase, racul european vipera de stepa etc.).

Antilopa saiga are un numar restrans de exemplare. Dupa anii '60, specialistii au mai semnalat cateva exemplare izolate in Moldova si in Delta Dunarii. Acum, ele traiesc in Lunca Prutului din judetul Botosani, intr-o mica rezervatie naturala.

Tigrul, cimpanzeul, rinocerul, balena, delfinul, diavolul tasmanian si ursul Panda sunt alte animale ce ocupa topul speciilor pe cale de disparitie.

Coltii, ghearele, dar si pielea tigrului sunt folosite in vederea obtinerii bijuteriilor, precum si drept remedii in medicina traditionala. Comertul cu carne de tigru este in plina expansiune.

Cimpanzeul a devenit in ultimii 17 ani un animal rar intalnit, datorita vanarii excessive, care a dus la aparitia asa numitului "sindrom al padurilor goale".

Populatia de rinoceri a scazut in 30 de ani cu 90% , acestia fiind vanati in mare parte pentru cornul lor, folosit ca simbol al bogatiei sau in industria farmaceutica.

Extinctia diavolului tasmanian este adusa de un factor biologic: o forma de cancer care a decimat jumatate din populatia acestei specii.

Disparitia ursului Panda este stans legata de dezvoltarea numerica a populatiei umane. Acestia risca sa ramana fara hrana, padurile de bambus in care consta aceasta fiind distruse de seisme si defrisari.

Disparitia speciilor faunistice si de flora este pe de o parte un efect al evolutiei, insa, adesea, aceasta este doar o urma a iresponsabilitatii de natura umana. Procesul deja inceput nu este deloc unul de lunga durata, ci unul rapid si dureros, fiecare zi fiind o noua alarma. Rasaritul si apusul isi pierd din farmec si din culori... natura ne atrage atentia prin orice artificiu!


Tag-uri: cimpanzeul, panda, diavolul tasmanian, rinoceriCategorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 08 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :