FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 866
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Operele Lui Salvador Dali

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Operele Lui Salvador Dali

 Q:   Intreaba despre Operele Lui Salvador Dali       
Punctul culminant din cariera sa a fost in anul 1934 cand si-a expus la New York o parte din operele sale iar succesul i-a venit odata cu universul sau aflat sub semnul erotismului, al sadismului, scatologiei si al putrefactiei care se regasea în tablourile sale, dar si de aparitiile sale paranoico-delirante, suprarealiste.

Opera care a facut furori intotdeauna a fost "Persistenta Memoriei" care a introdus o imagine suprarealistă de moale, topire ceasuri de buzunar. Interpretarea generala a acestei lucrari este ca ceasurile sunt ca o respingere a faptului ca timpul este rigid si deterministic. Salvador Dali si-a dezvoltat propria sa metoda paranoico-critica, definita de el insusi ca fiind o "metoda spontan a de cunoastere irationala onirica pentru interpretarea critica a asociatiilor viziunilor de nebunie".

Influentat de lecturile sale din Freud, Dali a realizat opere cu creaturi fantasmagorice, scene contradictorii si absurde, simbolicul si oniricul fiind principala atractie a fiecarei panze realizate de catre acesta. El a expus tablouri ale acetui gen precum: "La girafe en feu" si "Ruines Ataviques après la pluie", acestea doua fiind cel mai mult discutate. Dupa anul 1945, Dali a devenit din ce in ce mai interesat de stiitific si a realizat opere precum "La tentation de Saint Antoine" (1946), "La Madone de Port Lligat" (1950), "Tête raphaëlesque éclatée" (1951), "Christ de Saint Jean de la Croix" (1951), "Manifestul mistic", "La cène" (1955), "Rose méditative" (1958), "La Decouverte de l'Amèrique par Christophe Colomb" (1959). Dupa anii 1960, Salvador Dali si-a schimbat din nou modul de a realiza opere de arta si a inceput sa picteze tablouri care infatisau asa-numita "Bomba a Apocalipsului": "La Bataille de touan" (1962), "Tuna Fishing" (1966-1967), "La torero allucinogéne" (1968-1970).

In multele interviuri pe care acesta le-a dat, nu vorbea la persoana intai, ci vorbea despre el folosind formularea "Divinul Dali". Acesta a mai declarat că spaima si libidoul sunt principalele motoare ale creatiei sale. La batranete el a incercat sa revina la primele sale teme si in acelasi timp a incercat sa descifereze si misterele marilor pictori precum Picasso sau Michelangelo.


Tag-uri: new york, opere, artaCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 21 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :