FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 430
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Gica Petrescu Viata Personala Si Drama Lui

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Gica Petrescu Viata Personala Si Drama Lui

 Q:   Intreaba despre Gica Petrescu Viata Personala Si Drama Lui       
Gica Petrescu se naste la data de 2 aprilie in anul 1915 in Bucuresti. Urmeaza studiile primare in Bucuresti apoi se inscrie la liceul Gheorghe Sincai si este inca din liceu pasionat de muzica astfel ca pe parcursul anilor se face foarte ramarcat si devine unul dintre cei mai mari cantareti ai Romaniei.

Dupa o perioada de glorie in cariera muzicala, Gica Petrescu se casatoreste in anul 1955 cu scriitoarea si poeta Cezarina Moldoveanu, care il va ajuta foarte mult si va contribui in continuare la succesul sotului sau. Fericirea lor ca un cuplu a fost zdruncinata de faptul ca nu se puteau implini ca familie deoarece nu aveau copii care sa le duca numele mai departe.

Au avut o casnicie ce a durat 34 de ani pana cand moartea a luat-o de langa el pe femeia pe care a iubito, pe Cezarina, intr-o si de vara a lunii august din anul 1989.
Dupa decesul sotiei, Gica Petrescu refuza pentru o indelungata perioada de timp sa mai cante si se retrage si din atentia publica. Dintr-un om vesel cum il stia toata, lumea marele artist a ajuns in pragul batranetii, unde devine tot mai singuratic si retras. Gica Petrescu, „regele cantecelor de petrecere” era un om demn si ambitios care nu accepta ajutorul nimanui dar iata ca batranetea a inceput sa-si puna amprenta asupra lui si singura lui dorinta pe care o mai avea era ca locuinta lui sa devina casa memoriala.

De aici incepe si drama vietii lui accentuata de singuratate si batranete. Datorita grijilor pe care vecinii si le fac pentru marele cantaret, acesta revine iar in atentia opiniei publice care afla despre drama singuratatii traita de el. Primul episod al dramei a fost unul salvator pentru marele artist deoarece este gasit la timp de catre fratele medicului care il ingrijea. Astfel de momente de panica ale vecinilor s-au mai repetat de cateva ori deoarece Gica Petrescu nu mai era vazut iesind, nefacandu-si prezenta in nici un fel.

Pentru a-si mai alina singuratatea isi suna prietenii in toiul noptii si se plangea la ei de singuratatea pe care trebuia sa o indure, de batranete si de boala. Drama marelui artist ia sfarsit odata cu decesul acestuia din anul 2006 la data de 18 iunie.


Tag-uri: bucuresti, muzica, cantaret, carieraCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 06 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :