FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,181
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Geniul Mihai Eminescu

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Geniul Mihai Eminescu

 Q:   Intreaba despre Geniul Mihai Eminescu       
Mihai Eminescu a frecventat cursurile scolii din Cernauti intre anii 1858-1866. Aici Eminescu l-a avut ca si profesor pe Aron Pumnul iar dupa acesta a decedat Eminescu i-a dedicat poemul "La mormantul lui Aron Pumnu". Intreaga sa activitate scolara a fost un adevarat haos deoarece acesta nu a avut parte de un ciclu normal de studii, alegand frecvent sa lipseasca de la ore.

In martie 1866 Mihai Eminescu a debutat in revista lui Iosif Vulcan cu poezia "Daca as avea" si se semneaza Mihai Eminescu, pseudonim ales chiar de Iosif Vulcan. Vreme de trei ani el a lucrat ca si functionar si secretar si a facut traduceri din limba germana insa nu a incetat sa scrie poezii. In anul 1867 a inceput sa lucreze la Teatrul Nati onal unde l-a cunoscut pe I.L.Caragiale. Prietenia cu acesta l-a ajutat sa mearga in turnee alaturi de trupa in orase precum Braila, Galati, Giugiu si Ploiesti.

Iosif Vulcan a publicat poeziile lui Eminescu "La o artista" si "Amorul unei marmure" in revista sa iar dupa aceea, acestea au fost republicate in "Familia". Intre anii 1869 si 1872 a studiat Dreptul si Filozofia la Viena iar dupa aceea a studiat la Berlin pana in anul 1874 cu ajutorul unei burse oferite de catre "Junimea".

In tot acest timp Eminescu nu a incetat sa se documenteze deoarece setea sa de lectura nu putea fi stinsa cu nimic. Astfel el a devenit interesat de problemele politice ale tarii si acest fapt face ca poetul sa iasa cu cateva lucrari publicistice. In anul 1974 Eminescu s-a intors in Romania deoarece si-a terminat studiile la Berlin si a inceput sa lucreze ca si director la Balantaria Centrala, profesor suplinitor, inspector scolar si editor la un ziar din Iasi.

In anul 1877 Mihai Eminescu s-a mutat la Bucuresti unde a devenit editor sef la ziarul "Timpul" si in acest timp si-a desfasurat cariera jurnalistica scriind cele mai importante opere ale sale, "Scrisorile" si "Luceafarul". Titu Maiorescu i-a fost intotdeauna alturi si a reusit sa ii creeze mereu conditii pentru a scrie, acesta numindu-l pe Eminescu "poet in toata puterea cuvantului".


Tag-uri: activitate, poezie, viena, editor, jurnalistCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :