FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 656
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Gabriel Liiceanu: Copilarie

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Gabriel Liiceanu: Copilarie

 Q:   Intreaba despre Gabriel Liiceanu: Copilarie       
Gabriel Liiceanu s-a nascut pe data de 23 mai 1942 la Ramnicu Valcea, judetul Valcea. El a venit pe lume intr-o familie de oameni cu carte, fiind singurul copil al familiei Liiceanu.

Tatal sau, Petre Liiceanu a fost economist si se ocupa de probleme importante in cadrul finantelor, el fiind un om cunoscut si respectat in Ramnicu Valcea. Mama sa, Ioana Liiceanu a fost o respectata profesoara de matematica, o femeie cu un suflet mare care s-a ocupat intotdeauna de educatia fiului sau, dorind ca acesta sa creasca si sa cunoasca bunele maniere, iar cei sapte ani de acasa sa nu ii lipseasca niciodata.

Inca de cand s-a nascut, Gabriel Liiceanu, parintii sai au ales sa se mute la Bucuresti pentru a-i putea oferi baiatului o educatie si sansa de a studia la cele mai bune institutii de stat. Astfel, Gabriel Liiceanu si-a petrecut intreaga copilarie la Bucuresti insa in timpul vacantelor mergea cu parintii la tara unde se bucura de libertatea pe care i-o ofera natura.

Inca de mic copil, Gabriel Liiceanu a fost ingrozit de sistemul in care traiau romanii, mai ales ca avea rude din partea mamei care au mers la inchisoare pentru lucruri minore sau nevinovati si doar pentru ca sistemul asa o cerea.

In prezent, inca isi aminteste cum acestia se intorceau de la inchisoare cu fizicul total schimbat si tot ce le mai ramanea era un zambet fortat pe care il afisau doar ca cei din jurul lor sa nu se teama. Intreaga sa copilarie a fost marcata de ceea ce se intampla, iar gandul ca atunci cand va creste poate ajunge si el la fel il macina incontinuu.

Parintii sai incercau sa ii ofere toate caile de acces catre studiu pentru a deveni o persoana culta si a scapa de nedreptatile facute de cei de la putere impotriva celor din clasele inferioare. A urmat cursurile Liceului Gheorghe Lazar din Bucuresti unde studiau copii proveniti din familii „mic-burgheze” iar atmosfera de la scoala era cu totul altfel deoarece microbul terorii nu ajunsese si acolo.

La finele fiecarui an scolar, Gabriel Liiceanu era fericit deoarece putea merge la tara. Luand vacanta, Gabriel Liiceanu impreuna cu colegii de clasa, jucau fotbal cu manualele de limba rusa, fara a fi observati de profesori.


Tag-uri: carte, matematica, copilarieCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :