FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 733
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Mircea Eliade

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Mircea Eliade

 Q:   Intreaba despre Despre Mircea Eliade       
Mircea Eliade a iubit cartea inca de mic, parintii sai fiind foarte ingrijorati deoarece avea probleme cu vederea si cititul in exces il putea orbi. A absolvit Colegiul National Spiru Haret dupa care a urmat cursurile Facultatii de Filosofie si Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti. Deoarece era un tanar studios si talentat, profesorul sau Nae Ionescu i-a oferit un loc de munca la ziarul "Cuvantul".

In anul 1928 el a scris nuvela "Gaudeamus" si dupa aceea, ajuns la un nivel destul de ridicat din punct de vedere intelectual el s-a apucat sa invete italiana si franceza deoarece Honore de Balzac si Giovanni Papini erau preferatii lui. Dupa ce l-a cunoscut pe italianul Vittorio Maccioro Eliade a publicat un interviu cu acesta despre impresiile lui in ceea ce privea regimul Mussolini.

In 1929 si-a luat licenta in filosofia italiana si imediat dupa a devenit interesat de filosofia indiana. Astfel Mircea Eliade a studiat la Universitatea din Calcutta si dupa experienta traita acolo s-a intors in tara si a publicat "Maitreyi".

In urmatorii ani, intre 1932 si 1943 a publicat mai multe volume de proza literara si stiintifica care au fost foarte apreciate. In anul 1957 el a plecat la Chicago unde s-a hotarat sa ramana ca profesor universitar.


Tag-uri: talent, ziar, scriitor, nuvela, proza, literaturaCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :