FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,443
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa o pardoseala din placi de beton mozaicate

Tag-uri Populare


calculator   programe   masini   laptop   gospodarie   casa   depanare   raparatii   scule   games   tastatura   computer   placa video   invatamant   invatatori   profesori   scoala   cardano   ecuatie   matematica   program   cod   asus   mortal kombat  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa o pardoseala din placi de beton mozaicate

 Q:   Intreaba despre Cum se executa o pardoseala din placi de beton mozaicate       
Cum se executa o pardoseala din placi de beton mozaicate Pardoselile din plăci de beton m.ozaicate se execută, ca şi în cazul pardoselilor din mozaic turnat, pe un strat de beton, în cazul cand sunt situate pe pămant, sau pe un planşeu de beton armat, care însăşi el constituie suportul de rezistenţă al pardoselii.
Alcătuirea unei pardoseli din plăci de beton mozaicate este similară cu cea a pardoselilor de mozaic turnat, cu singura deosebire că stratul de rezistenţă la uzură este format din plăci prefabricate din beton mozaicat .
Plăcile de beton mozaicate se montează pe un strat de mortar de ciment de legătură, în grosime de 25—30 mm, avand un dozaj de 400 kg ciment la 1 m3 de nisip.

După ce suprafaţa suportului de rezistenţă a fost verificată din punct de vedere al orizontalităţii şi al planeităţii se trece la operaţia de trasare a cîmpului de montarea plăcilor, cu ajutorul unei sfori unsă cu cretă, folosind cele două axe principale ale încăperii, perperdiculare una pe alta.

La colţurile din dreapta şi din stangă peretelui luat ca bază de lucru, respectiv pe linia orizontală de la partea de jos a peretelui opus uşii de intrare în încăpere, aleasă ca nivel de bază, se fixează „plăcile de reper" cu ajutorul mortarului de ipsos, repere care au o lăţime egală cu cea a plăcilor ce vor fi folosiţi pentru bordura pardoselii. între aceste plăci de reper se întinde o sfoară de ghidaj de-a lungul peretelui, faţă de care se aliniază primul rand de plăci, care trebuie să fie la o depărtare de perete egală cu lăţimea bordurii.

La pardoselile pentru care nu se prevede montarea bordurii, plăcile de beton mozaicate se montează la o distanţă egală cu lăţimea unui rand sau două randuri de plăci, pentru ca toate denivelările încăperii de la axele principale alese la trasare, respectiv devierile de la unghiurile drepte, să poată fi compensate prin variaţia lăţimii plăcilor aşezate de-a lungul peretelui, astfel ca în final, în partea centrală a campului de placare să se obţină o formă regulată, respectiv dreptunghiulară, cu unghiuri riguros drepte.

După această operaţie de trasare se trece la operaţia de montare a plăcilor de beton mozaicate . Pentru aceasta, suprafaţa suportului de rezistenţă se udă bine cu apă, după care se aplică, cu ajutorul mistriei sau a canciocului, mortarul de ciment de legătură, de-a lungul primului rand de plăci ce urmează să fie montate.
După ce în prealabil plăcile de beton mozaicate au jost ţinute cateva ore în apă, se aşază prima placă pe mortarul de legătură, turnat recent, începand din colţul din stanga peretelui luat ca bază de lucru, avand totodată grijă, ca marginea dinspre perete a plăcii să fie de-a lungul şi la nivelul sforii de ghidaj, întinsă între cele două plăci de reper.

Placa de beton mozaicată se apasă puternic cu mana în masa mortarului turnat, pană cand dosul plăcii este în întregime înglobat, după care se bate uşor cu coada mistriei sau a ciocanului, pentru ca placa să fie adusă la poziţia şi nivelul indicat de sfoară.

In continuare se montează în acelaşi fel celelalte plăci, pană la completarea şirului, verificandu-se cu dreptarul şi bolobocul orizontalitatea, respectiv planeitatea suprafeţei placate. La aşezarea şi montarea plăcilor de beton mozaicat se va avea grijă ca rosturile să fie cat mai stranse şi în nici un caz să nu depăşească 2 mm.
Folosind aceeaşi tehnologie de execuţie se montează 1—2 şiruri de plăci pe perimetrul încăperii, formandu-se în acest fel, în partea centrală, un cîmp de formă regulată, dreptunghiulară sau pătrată, pe care urmează să se monteze plăcile de beton mozaicat.

în cazul cand suprafaţa campului închis este mare, se recomandă să se monteze şiruri intermediare de ghidaj, depărtate între ele în aşa fel încat să poată fi cuprinse în lungimea dreptarului pentru verificarea planeităţii. Şirurile intermediare de ghidaj se execută definitiv numai după ce plăcile au fost aşezate mai intai in „uscat" şi după ce s-a constatat că ele se cuprind corect în şir.

Executarea şirurilor intermediare de ghidaj uşurează montarea plăcilor de beton de mozaic pe campul rămas liber, asigurandu-se totodată o planeitate şi o orientare corectă şi uniformă a plăcilor.

Pe măsură ce se înaintează cu montarea plăcilor, se umplu cu mortar fluid de ciment rosturile dintre plăci, excesul de mortar indepărtandu-se înainte de începerea prizei.
După montarea completă a plăcilor de cîmp, se trece la executarea bordurii cu plăci de beton mozaicat de o coloraţie diferită. Plăcile trebuie să aibă forma şi dimensiunile corespunzătoare spaţiului rămas liber între cîmpul de plăci montate şi marginea peretelui.

Pentru aducerea plăcilor la jorma şi dimensiunea dorită, pe placa de beton de mozaic se imprimă adînc cu zgarieciul linia după care urmează să se facă tăierea plăcii, apoi se aşază pe linia gravată o bucată de lemn tare rindeluită, după care se loveşte puternic cu ciocanul, placa spărgandu-se pe linia trasată.
In final, pardoseala din plăci de beton mozaicată se curăţă de resturile de mortar şi alte impurităţi, se spală suprafaţa mozaicată cu apă sau cu o soluţie de sodă, după care se şterge bine cu o carpă uscată.

sursa imaginii http://www.luxuryhousingtrends.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Calculatoare  - ( Calculatoare - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :