FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 741
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Copilul Salvador Dali

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Copilul Salvador Dali

 Q:   Intreaba despre Copilul Salvador Dali       
Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, sau mai bine cunoscut doar sub numele de Salvador Dali, s-a nascut pe 11 mai 1904 la Figueres, Catalonia, Spania si a decedat pe 23 ianuarie 1989 in aceeasi localitate Figueres.

Salvador Dali s-a nascut la numai trei luni dupa ce fratele sau mai mare a murit, fiind astfel un copil foarte iubit si rasfatat de catre parintii si restul familiei sale. Tatal lui Salvador Dali se numea Salvador Dalí i Cusí si era un avocat si notar respectat in oras, un om care tinea mult la imaginea sa si la educatia familiei sale. De cele mai multe ori tatal chiar exagera cu regulile insa era temperat de catre sotia sa, Felipa Domenech Ferrés, o femeie calma si blanda care iubea nespus de mult arta.

Salvador Dali s-a bucurat de sansa de a nu fi singurul copil la parinti deoarece acestia i-au daruit o sora mai mica cu trei ani decat el pe nume Ana Maria. Parintii sai i-au spus ca fratele sau, care a decedat, s-a reincarnat in el si astfel, Salvador Dali a trait intreaga sa viata cu aceasta idee. La maturitate, Salvador Dali a facut nenumarate afirmatii referitoare la fratele sau decedat.

In copilarie, Salvador Dali era un baiat destul de ciudat insa avea prieteni precum viitorii fotbalisti de la FC Barcelona Sagibarba si Josep Samitier. Salvador Dali isi petrecea adesea vacantele si zilele libere din copilarie cu acesti doi baieti jucandu-se impreuna cu mingea in timp ce sora sa, Ana Maria ii privea.

Inca de copil, Salvador Dali dadea semne ca ar fi interesat de arta insa nu semne exagerate deoarece el afirma in nenumarate randuri ca isi doreste sa devina bucatar atunci cand va creste. Mama sa, care era o mare iubitoare de arta, l-a indreptat insa pe Salvador Dali catre pictura si astfel el a inceput sa realizeze primele sale picturi pe niste cartoane de la palarii. Astfel, la varsta de 7 ani, Salvador facea cunostinta cu lumea culorilor. La varsta de 10 ani, el a mers sa urmeze cursurile scolii de calugari „Congregatiei Fecioarei Maria” iar la 12 ani a studiat misterele picturii alaturi de pictorul Moula de la Torre.


Tag-uri: spania, ia=magine, educatie, arta, picturaCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 24 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :