FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,045
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Copilaria Lui Ciprian Porumbescu

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Copilaria Lui Ciprian Porumbescu

 Q:   Intreaba despre Copilaria Lui Ciprian Porumbescu       
Ciprian Porumbescu s-a nascut pe data de 14 octombrie 1852 la Sipotele Sucevei si a decedat pe data de 6 iunie 1883 la Stupca.

Tatal lui Ciprian Porumbescu a fost preot de religie ortodoxa si a legat o stransa prietenie cu Vasile Alecsandri. Inca de mic, Ciprian Porumbescu era un copil stangaci si foarte timid, sensibil la orice boala. Ciprian Porumbescu a avut o copilarie frumoasa de care si-a amintit peste ani cu foarte mare drag. Practic, dupa cum el insusi a spus, a fost cea mai frumoasa parte a vietii sale. A crescut in sanul familiei ascultand melodii din folclorul romanesc, doine, balade, dar si melodii cu un ritm vesel ce se auzeau la hore, nunti si botezuri.

Ciprian Porumbescu a fost introdus de mic in lumea culturala deoarece tatal sau colabora des cu marii poeti ai vremii printre care si prietenul de suflet Vasile Alecsandri. Parintii, dorindu-si ca Ciprian Porumbescu sa invete carte, i-au oferit acestuia sansa de a studia pianul, orga si vioara, si astfel tanarul Ciprian Porumbescu a facut primul pas in lumea muzicii.

A studiat la gimnaziul din Suceava si aici el a organizat primul sau concert de instrumente muzicale unde s-a bucurat enorm in prima sa aparitie ca artist.

Patriotismul i-a fost insuflat de catre tatal sau si astfel el a participat la serbarea de la Manastirea Putna ce se organiza in memoria lui Stefan cel Mare unde a cunoscut studenti ce aveau sa devina artistii celebrii ai Romaniei precum Mihai Eminescu, Ioan Slavici si Mihail Kogalniceanu.

Ciprian Porumbescu s-a inscris apoi la seminarul teologic de la Cernauti unde a continuat sa studieze intens vioara, pianul si violoncelul, dar totodata si materiile de baza din cadrul scolii, printre care si filosofia.

Cand era departe, Ciprian Porumbescu nu ducea decat dorul casei sale de la Stupca, a livezilor bogate si a ferestrei de la care urmarea caderea fulgilor de nea in timpul iernii. De asemenea, ducea dorul parintilor si al surorii sale Marioara.


Tag-uri: suceava, compozitor, copilarie, concertCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 29 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :