FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 816
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cascada Niagara

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Cascada Niagara

 Q:   Intreaba despre Cascada Niagara       
Cascada Niagara Cascada Niagara a reprezentat şi ea una din multele provocări, în afară de faptul că este denumită capitala lunilor de miere şi în acelaşi timp şi capitala sinuciderilor.

Primul care a traversat râul Niagara făcând echilibristică pe o frânghie a fost francezul Jean Francois Gravelet, cunoscut sub numele de Charles Blondin. El a reuşit fapta, descrisă ca fiind ce-a mai curajoasă din secolul nouăsprezece, în anul 1859. Blondin, în afară de faptul că facea echilibristică pe sfoară de numai 75mm a traversat râul în dreptul cascadei Horseshoe şi nu singur ci cărându-l în spate pe managerul său, Harry Colcord.

1875, este anul în care capitanul Matthew Webb a devenit primul care a traversat Canalul Mânecii. După aceasta reuşită a aspirat la mai mult, că utând noi provocări. Opt ani m-ai târziu s-a oprit la râul Niagara sperând că va deveni primul care va reuşi în încercarea sa de a traversa râul şi de a înota în avalul cascadei.A calculat posibilităţile pe care le are, dar în timp ce înota, s-a văzut neputincios în faţa vârtejului puternic şi a fost tras şi împins sub apă, unde şi-a găsit moartea.

Mulţi alţii au încercat să traverseze cascada, şi au murit în timp ce înotau, până în 1901, în octombrie. Atunci Annie Edson Taylor închisă într-un butoi umplut pe lângă corpul ei cu vată a reuşit să supravieţuiască căderii.

În 1911 englezul Boby Leach a dus la bun sfârşit încercarea şi a supravieţuit căderii si el a devenit astfel primul care a trecut Niagara, dar într-un butoi de oţel. Într-o sferă de cauciuc şi hotel a reuşit şi Jean Albert Luissier, din Canada, în anul 1928 ca supravieţuiască încercării, iar în 1989 pentru prima data cascada a fost învinsă de doi oameni închişi într-un container de metal: Peter deBernardi şi Jeffrey Patkovitch.
Sursa imaginii: vroomvroomvroom.com


Tag-uri: cascada, niagara, provocare, luna de miereCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 20 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :