FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 613
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Apogeul Carierei Lui Mircea Eliade

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Apogeul Carierei Lui Mircea Eliade

 Q:   Intreaba despre Apogeul Carierei Lui Mircea Eliade       
Operele lui Mircea Eliade au facut inconjurul lumii iar acesta a fost apreciat de cei mai duri critici din acele vremuri. Unul din cele mai controversate si totodata apreciate volume ale sale a fost romanul „Maitreyi”. Scriitorul, aflat in India cu o bursa de studii pentru a descoperi cat mai multe lucruri despre cultura si filosofia hindusa, a locuit in casa mentorului sau de acolo, Surendranath Dasgupta.

Pe langa faptul ca acesta avea o casa mare, impresionanta si o biblioteca cum Mircea Eliade nu mai vazuse in viata lui, avea si o fata frumoasa. Fata se numea Maitreyi Devi si avea doar 16 ani, iar Mircea Eliade avea 23. Chipul senin al tinerei domnisoare i-a furat inima si mintile romanului, indragostindu -se nebuneste de ea.

Dragostea ii este impartasita si de Maitreyi insa pentru o vreme indelungata cei doi s-au iubit in secret deoarece religiile lor le interziceau sa aiba o relatie.

La aflarea vestii ca fiica sa are o relatie cu tanartul venit tocmai din Romania, tatal fetei ii trimite lui Mircea Eliade o scrisoare in care ii spune sa nu indrazneasca sa mai calce in casa lui si sa nu cumva sa publice vreo lucrare referitoare la vreun membru al familiei lui. Deoarece dragostea dintre Mircea si Maitreyi nu era posibila din cauza parintilor fetei si a religiei, Mircea Eliade s-a intors in Romania, unde inspirat de tot ceea ce i se intamplase in Calcutta a scris si apoi publicat celebrul roman „Maitreyi”.
Multi ani mai tarziu insa, Maitreyi a devenit o celebra scriitoare din India si astfel a scris o carte, un fel de raspuns pentru romanul scris de Eliade, carte intitulata „Dragostea nu moare”, titlul spunand astfel totul.

Cartea lansata de Maitreyi a aparut tradusa in foarte multe limbi ajungand sa fie citita de cititorii din intreaga lume. Astfel, romanul publicat de Mircea Eliade aduce personajele sale principale, Allan si Amrita langa cele bine cunoscute, Romeo si Julieta, Paul si Virginia sau Tristan si Isolda.


Tag-uri: scriitor, dragoste, apogeu, cariera, relatie, cultura, filosofieCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :