|
Articole: pag 18
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente: Făină,350 g, miere 150 g, zahăr 200 g, unt 150 g, gălbenuşuri 3 buc, praf de copt 1 plic. Crema: albuşuri 3 buc, marmeladă de caise 100 g, zahăr 100 g, nuci... | Ingrediente: Unt 280 g, zahăr 290 g, cacao 50 g, ouă 12 buc, nuci 280 g, pesmet alb 50 g, făină 50 g, Crema: ouă 6 buc, zahăr pudră 200 g, nuci 150 g, unt 200 g, cacao 20... |
Tocatura din carne combinata cu miez de paine Aceasta tocatura se foloseste la prepararea chiftelelor, perisoarelor, musacalelor, parjoalelor, muschiului tocat, coltunasilor, placintelor etc. Tocatura difera de cea preparata... | Tara din care provenim ne poate influenta in procesul nostru de comunicare si socializare Putem semnala unele diferenţe aparte, atât în ceea ce îl priveşte pe conferenţiar, cât şi auditoriul. Anglo-saxonii în general Un conferenţiar anglo-saxon acordă o foarte... |
Tarte cu bezea si dulceata sau gem Ingrediente Aluat pentru tarte: 400 g faina, 100 g unt, 80 g zahar, 1-2 galbenusuri, 2-3 linguri de smantana sau lapte, 1 varf de cutit praf de copt sau bicarbonat, sare, 1 lingurita... | Tarte cu zmeura si cu frisca fcatuta Se prepara la fel ca in reteta anterioara, in loc de capsune punandu-se la urma zmeura. |
Se prepara blatul dupa reteta "Blat Alb", in a carui compozitie se mai adauga coaja de portocala rasa si o lingura de suc de lamaie. Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit complet... | Trăsăturile generale ale regimului politic roman in perioada 1878-1914 - sistemul vieţii politice a avut la bază un sistem democratic; democratizarea a avut un ritm lent căci limitele problemei agrare din 1864 au dat naştere unor grave probleme sociale; -... |
VI. cupluri cu conflictualitate submanifestă, continuă, cu tensiune scăzută; -frecventă printre normali, acest tip de conflictualitate favorizează efortul de acomodare reciprocă... | Tratamentul balneofizic in statiune Tratamentul complex balneofizical este prescris fiecărui pacient, în funcţie de boală, de forma clinică a acesteia, de stadiul evolutiv, de varstă, de rezistenţa organismului... |
Boris Rosing, om de ştiinţă rus, a fost primul care a transmis în direct o imagine, în anul 1907. Rosing a reuşit să transmită imagini statice de curbe geometrice, dar tehnica... | Trucuri pentru tricotatul reusit Eşantionul. Este foarte important, ajută la calcularea numărului de ochiuri şi randuri necesare pentru mărimea obiectului de tricotat. Permite să se compare, să se urmărească... |
Ingrediente: Nuci 250 g, zahăr tos 250 g, apă 150 ml. cacao 50 g, ouă 8 buc, coniac 25 ml, zahăr vanilat 1 plic. Crema: zahăr tos 180 g, apă 50 ml, cacao 50 g, unt 200 g, zahăr... | Trebuie sa fim mereu primitori cu oaspetii nostri Timpul nu ne permite să facem dese primiri, cu toată plăcerea pe care o avem de a sărbători anumite evenimente, sau pur şi simplu ca să fim împreună cu rudele sau prietenii... |
Ingrediente: Făină 500 g, miez de nucă 400 g, zahăr 400 g, coajă rasă de lăimaie 30 g, zahăr vanilat 1 plic, sare Mod de preparare: Din făină, apă şi puţină sare... | Ingrediente: Franzela, unt, cascaval, rosii, masline, gogosar. Mod de preparare: Feliile de franzelă se ung cu unt, peste care se pune caşcaval ras, iar deasupra, în mijloc... |
Tarte din aluat fraged cu sarlota Tartele se prepara ca in reteta "Aluat pentru tarte dulci". Pentru sarlota: 250 g zahar, 100 ml lapte, 3 galbenusuri, 500 g frisca, 300 g fructe confiate, 30 ml rom, 1 pachetel... | Ingrediente: Cartofi 2 kg, făină 100 g, ouă 2 buc, ulei 100 g, sare. Mod de preparare: Cartofii se spală, se curăţă, se dau pe răzătoare, se adaugă făina, ouăle... |
Ingrediente: Zahăr 200 g, ouă 4 buc. albuşuri 4 buc, migdale 150 g, pesmet alb 50 g. Ccrema: unt 250 g, gălbenuşuri 4 buc, cafea solubilă 10 g, zahăr 200 g, coniac 25 ml.... | Ingrediente 1 kg carne de porc, 1 kg slanina de pe burta, 500 g sorici, 500 g sange, 1 limba de porc, 300 g ficat, 1 ureche, 3-4 oua fierte tari, sare, piper pisat, ienibahar, ... |
Ingrediente: Făină 200 g, zahăr 150 g, ouă 7 buc. Siropul: zahăr 100 g, apă 150 ml, apă de flori 20 ml. Crema: zahăr 220 g, unt 240 g, ouă 2 buc, lapte 50 ml, piure de castane... | Trandafirii Roz Rezista Mai Mult Azi e o zi absurda. Tot ce credeam ca se va termina cat mai repede a continuat sa ne impinga de pe culmile viselor. O sa incep rapid, neavand dispozitia necesara unei ample descrieri. Vroiam... |
Transplantul de organe si protezele Prima menţiune despre un membru artificial a fost făcută de către grecul Herodot. Acesta povestea despre un bărbat, Hegesistratus, care fusese condamnat la moarte în anul 484... | Ingrediente: Cartofi 2 kg, ouă 4 buc, făină 100 g, caşcaval 100 g, ulei 125 g, zahăr pudră 75 g, smantană 300 g, sare. Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă... |