| ||||||||||
Articole: pag 12
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente 250-300 g smantana dulce, 50-60 g zahar tos. Mod de preparare Frisca este o smantana dulce care, pentru a putea fi batuta bine, trebuie tinuta cateva ore la gheata...  | Formele de conducere interna ale voievodatelor Transilvania, Ţara Românească şi Moldova se constituie în voievodate. Domnia: - instituţia centrală, creaţie politică românească - domnul, voievodul...  | 
Factorii care se opun procesului de cristalizare in litiaza urinara-partea 2 W. H. Boyce arată că un rol însemnat în procesul mineralizării îl joacă o peptidă inhibitoare a calcifierii izolată din urină şi ser. Aceasta inhibă...  | Formarea statului roman din Transilvania Sistemul politic al principatului. In mod curent se porneste de la 1437, de la faimoasa unio trium nationum. Dar e destul sa aruncam o privire asupra textului uniunii de...  | 
Formarea principatului Transilvaniei Sistemul politic al principatului. In mod curent se porne?te de la 1437, de la faimoasa unio trium nationum.Dar e destul sa aruncam o privire asupra textului uniunii de la...  | Factorii care cauzeaza alergiile După momentul şi felul debutului, istoricul făcut de bolnav va puncta tipul evoluţiei bolii. Se ştie că numeroase afecţiuni alergice au evoluţie continuă....  | 
Fierberea otelului in timpul solidificarii Oţelul, aliaj al fierului cu carbonul (conţinutul de carbon putand fi cuprins între 0,018 şi 2,04%, se produce industrial pe baza catorva procedee tehnologice bine studiate....  | Functia imunitara a organismului Funcţia imunitară se situează printre principalele procese care tind să asigure homeostazia organismelor evoluate, mai simplu spus, să asigure menţinerea individualităţii...  | 
Ingrediente 1 kg fasole, 100 g pesmet, 150 g unt, sare. Mod de preparare Fasolea fiartă ca in reţetele interioare, se scurge de apă. Separat, intr-o cratiţă...  | Ingrediente Carne cata este nevoie, iar pentru marinare sunt necesare urmatoarele componente (pentru 3 kg de carne): 1 L de apa, 1-2 cepe, 1 morcov, 1 telina, 1 capatana de usturoi...  | 
Functionarea cuplului conjugal Formarea şi funcţionarea cuplului conjugal este abordată într-o manieră psihodinamică de A. V. Dicks, în cunoscuta sa lucrare Marital Tensions (1967). El defineşte...  | Ingrediente : Pasăre 1 kg, ulei 50 g, maghiran 1/2 fir, usturoi 15 g, piper, sare. Mod de preparare : Se curăţă pasărea, se parleşte, se spală, se şterge...  | 
Factorii terapeutici ai Marii Negre Apa Mării Negre este o soluţie cloruratâ, sulfatată, sodică, magneziană, hipertonă, cu o mineralizare totală variabilă (13—18 g /oo) şi inferioară...  | Ingreriente: Pulpă de porc 1 kg, ulei 50 g, ceapă 50 g, morcovi 100 g, usturoi 10 g, sare. Cum se prepară: Pulpa de porc se sărează, se unge cu ulei, se aşează...  | 
Factorii de risc ce pot aparea in casnicie Impactul grupului social şi etnocultural de apartenenţă asupra fenomenelor disfuncţionale maritale se poate evidenţia în cazurile unor asocieri între parteneri...  | Ingreriente: Carne de vacă 1 kg, ulei 75 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, bulion de tomate 75 g, vin alb 100 ml, cimbru 1 fir, usturoi 20 g, dafin 2 foi,...  | 
Ingrediente: Fazan 1 buc, ulei 150 g, varză murată 1,5 kg, costiţă afumată 150 g, zarzavat de supă 150 g, piper, sare. Mod de preparare: Fazanul, înainte...  | Forumul Imparatului Traian de la Roma Spaţiu deschis şi descoperit, aşa cum arată şi etimologia cuvântului în limba latină, forumul era un fel de piaţă publică a centrelor urbanistice ale...  | 
Factorii ce pot determina optiunea maritala Opţiunea maritală este determinată de un ansamblu de factori, dintre care cei ce ţin de modelul cultural şi economic predominant dintr-o societate sau alta şi cei...  | Fructele zaharate se folosesc la garnisirea diferitelor prajituri, rulade, torturi, creme etc. Ele se mai pot servi si ca desert. Fructele zaharate se prepara din fructe cu miez...  | 
Ingreriente: Carne de vacă 1 kg, ulei 75 g, morcovi 100 g, albitură 100 g, ceapă 100 g, bulion de tomate 50 g, vin alb 100 ml, cimbru 1 fir, usturoi 20 g, daÂfin 2 foi...  | Ingrediente: Carne de căprioară 1 kg, slănină afumată 50 g, usturoi 20 g, unt 50 g, sare. Mod de preparare: După ce a fost marinată, carnea de căprioară...  | 
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 1,200 kg şalău, 100 g unt, 60 g făină, 1/2 I lapte, 2 ouă, 60 g caşcaval, 1/2 pahar vin, ceapă, sare, piper. Mod de preparare...  | Florin Costea Este Tanara Speranta A Olteniei Ce Se Transforma In 'Briliant' In iarna anului 2005, conducatorii clubului CSM Ramnicu Valcea l-au cedat pe Florin Costea Universitatii Craiova, pe modesta suma de 60.000 de dolari, fiind la vremea respectiva doar...  | 


















 