| ||||||||||
Articole: pag 12
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Florile ne infrumuseteaza apartamentul Florile sunt una din cele mai frumoase creaţii ale naturii. Prin flori, aceste mesaje rafinate, pline de culoare şi parfum, cu forme încantătoare ne putem exprima o gamă... | Ingrediente 1 kg fasole păstăi, 60 g unt sau ulei, 20 g usturoi, 30 g oţet sau zeamă de lămaie, sare, piper, 1 legătură de mărar verde. Mod de preparare Se... |
Fierberea otelului in timpul solidificarii Oţelul, aliaj al fierului cu carbonul (conţinutul de carbon putand fi cuprins între 0,018 şi 2,04%, se produce industrial pe baza catorva procedee tehnologice bine studiate.... | Ingrediente 4 oua, 250-300 g untura, ,250-300 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, coaja de lamaie sau de portocala rasa, 1 lingura de rom, 1 lingura de amoniac, faina cat cuprinde... |
Formele de conducere interna ale voievodatelor Transilvania, Ţara Românească şi Moldova se constituie în voievodate. Domnia: - instituţia centrală, creaţie politică românească - domnul, voievodul... | Formarea principatului Transilvaniei Sistemul politic al principatului. In mod curent se porne?te de la 1437, de la faimoasa unio trium nationum.Dar e destul sa aruncam o privire asupra textului uniunii de la... |
Ingrediente 1 kg fasole, 100 g pesmet, 150 g unt, sare. Mod de preparare Fasolea fiartă ca in reţetele interioare, se scurge de apă. Separat, intr-o cratiţă... | Functionarea cuplului conjugal Formarea şi funcţionarea cuplului conjugal este abordată într-o manieră psihodinamică de A. V. Dicks, în cunoscuta sa lucrare Marital Tensions (1967). El defineşte... |
Functia imunitara a organismului Funcţia imunitară se situează printre principalele procese care tind să asigure homeostazia organismelor evoluate, mai simplu spus, să asigure menţinerea individualităţii... | Factorii care cauzeaza alergiile După momentul şi felul debutului, istoricul făcut de bolnav va puncta tipul evoluţiei bolii. Se ştie că numeroase afecţiuni alergice au evoluţie continuă.... |
Ingreriente: Pulpă de porc 1 kg, ulei 50 g, ceapă 50 g, morcovi 100 g, usturoi 10 g, sare. Cum se prepară: Pulpa de porc se sărează, se unge cu ulei, se aşează... | Ingrediente Carne cata este nevoie, iar pentru marinare sunt necesare urmatoarele componente (pentru 3 kg de carne): 1 L de apa, 1-2 cepe, 1 morcov, 1 telina, 1 capatana de usturoi... |
Ingrediente : Pasăre 1 kg, ulei 50 g, maghiran 1/2 fir, usturoi 15 g, piper, sare. Mod de preparare : Se curăţă pasărea, se parleşte, se spală, se şterge... | Factorii de risc ce pot aparea in casnicie Impactul grupului social şi etnocultural de apartenenţă asupra fenomenelor disfuncţionale maritale se poate evidenţia în cazurile unor asocieri între parteneri... |
Factorii terapeutici ai Marii Negre Apa Mării Negre este o soluţie cloruratâ, sulfatată, sodică, magneziană, hipertonă, cu o mineralizare totală variabilă (13—18 g /oo) şi inferioară... | Florentin Petre: O Cariera De-o Viata La FC Dinamo Incontestabil numele lui Florentin Petre est legat pentru totdeauna de echipa bucuresteana FC Dinamo, care l-a consacrat si l-a adus in atentia si in sufletul fanilor. Inca din 1988... |
Factorii ce pot determina optiunea maritala Opţiunea maritală este determinată de un ansamblu de factori, dintre care cei ce ţin de modelul cultural şi economic predominant dintr-o societate sau alta şi cei... | Ingreriente: Carne de vacă 1 kg, ulei 75 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, bulion de tomate 75 g, vin alb 100 ml, cimbru 1 fir, usturoi 20 g, dafin 2 foi,... |
Fructele zaharate se folosesc la garnisirea diferitelor prajituri, rulade, torturi, creme etc. Ele se mai pot servi si ca desert. Fructele zaharate se prepara din fructe cu miez... | Ingreriente: Carne de vacă 1 kg, ulei 75 g, morcovi 100 g, albitură 100 g, ceapă 100 g, bulion de tomate 50 g, vin alb 100 ml, cimbru 1 fir, usturoi 20 g, daÂfin 2 foi... |
Forumul Imparatului Traian de la Roma Spaţiu deschis şi descoperit, aşa cum arată şi etimologia cuvântului în limba latină, forumul era un fel de piaţă publică a centrelor urbanistice ale... | Ingrediente: Fazan 1 buc, ulei 150 g, varză murată 1,5 kg, costiţă afumată 150 g, zarzavat de supă 150 g, piper, sare. Mod de preparare: Fazanul, înainte... |
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 1,200 kg şalău, 100 g unt, 60 g făină, 1/2 I lapte, 2 ouă, 60 g caşcaval, 1/2 pahar vin, ceapă, sare, piper. Mod de preparare... | Ingrediente 1 kg fasole verde, 1 lingură plină cu unt, 200 g smantană, 1 linguriţă de făină, sare, 1 legătură de mărar verde. Mod de preparare Se... |


















