|
Articole: pag 15
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Filmele de debut ale lui Cate Blanchett Cate Blanchett a completat cu succes lista distribuţiei in mai multe filme. Dincolo de scena de teatru, unde începuse deja să fie recunoscută, primele replici cu privire... | Ingrediente: Peşte (şalău, somn, cod, morun, nisetru) Mod de preparare: Peştele (şalău, somn, cod, morun, nisetru) curăţat, spălat şi zvantat... |
Foi de rulada albe pentru tort Ingrediente 5-6 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 1 varf de cutit sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingura zeama de lamaie. Mod de preparare Albusurile se bat cu zaharul... | INGREDIENTE: 500 g fasole boabe, 1 cană ulei, 3 cepe mijlocii, 3 morcovi, 1 cutie roşii decojite, sare, piper măcinat, ţelină şi pătrunjel tocat, după gust. MOD... |
Ingrediente : Carne de pasăre 1 kg, unt 75 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, vin 100 ml, sare. Mod de preparare : Pasărea se curăţă, se tranşează... | Ingrediente 3 rasoluri de porc, 50 g untura, usturoi, cimbru, sare. Mod de preparare Rasolurile se taie pe mijloc in doua, dar nu de tot, ci atat cat sa poata fi usor... |
Ingrediente 1 curcan sau o bucată, untură pentru uns, sare. Mod de preparare Pentru acest fel de friptură trebuie ca curcanul să fie gras. Se frige la cuptor... | Ingrediente Pentru 6 porţii: 500-600 g fasole albă uscată, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1 fir cimbru,... |
Friptura de porc cu salata de cartofi Carnea se fasoneaza dupa dorinta, se impaneaza cu usturoi, se leaga circular cu o sfoara, se sareaza, se pune intr-o tava cu untura sau ulei si se introduce in cuptorul bine incins.... | Carnea macra sau din piept de porc se taie in patratele egale care se sareaza, se presara cu piper si cimbru, se ung putin cu ulei, se infig pe frigarui de lemn si se frig pe gratarul... |
Formatiunile politice din zona Dunarii din secolele XI-XII Dobrogea -primele cristalizări ne sunt cunoscute din "Alexiada" Anei Camnena ce se referă la trei şefi locali care stăpâneau ţinutul dintre Dunăre şi Marea Neagră... | Ingrediente 500 g ficat de gască, 2 ouă, 100 g pesmet, 50 g făină, 30 g unt, sare, ulei pentru prăjit. Mod de preparare Ficatul de gască se taie în felii... |
Faceti din trusa de farduri cea mai buna prietena În fiecare dimineaţă în faţa oglinzii, mii de femei încearcă să retuşeze, să mascheze anumite imperfecţiuni sau să scoată în relief ceea ce... | Femeile trebuie sa faca eforturi sa isi cunoasca partenerul Din punct de vedere fiziologic bărbatul evoluează mai lent şi aceasta se observă perfect la adolescenţi. Tinerele fete se dezvoltă mult mai repede decat băieţii... |
Păsările (fie găină, curcan, pui, raţă sau gască) au aceeaşi metodă de frigere. După ce a fost curăţată şi spălată, pasărea se sărează... | Factori negativi care duc la consum inutil din timpul de munca Conducătorii eficienţi îşi concentrează eforturile a câtorva activităţi principale, importante, care au şanse de reusită, iar cele mărunte să fie... |
File de morun sau nisetru in aspic Ingrediente 600-800 g (o bucată) de morun sau nisetru, 1 kg de salată a la rus sau de legume cu maioneză, 300 g aspic. Mod de preparare Se fierbe bucata de morun... | Aceeaşi cantitate de fasole impreună cu aceleaşi componente se pregătesc la fel ca in reţeta "Fasole boabe uscata fiarta", cu deosebirea că după ce este bine fiartă... |
Fobiile sunt reprezentate de temeri nejustificate faţă de obiecte, animale, evenimente, situaţii, care prin ele însele nu constituie un pericol real sau au o probabilitate... | Ingrediente: Miere 250 g, zahăr pudră 100 g, ulei 75 g, ouă 4 buc, lămaie 100 g, nuci 200 g, făină 400 g, scorţişoară măcinată 5 g, praf de copt... |
Astăzi, majoritatea femeilor doresc să atingă perfecţiunea. Este un deziderat nu numai al femeilor, dar şi al bărbaţilor care au început din ce în ce mai... | INGREDIENTE: 2 kg fasole păstăi, 1 ceapă mare, tăiată mărunt, 1 roşie mare, tăiată felii, 2 linguriţe ulei de măsline, 1 linguriţă chimion-pudră... |
Friptura de porc in cantitati mai mari, pentru mese festive Ingrediente 2-3-5 kg de carne, 100 g grasime, cateva cepe, 1 telina, 1 morcov, 1 capatana de usturoi, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingurita de boia, de chimen sau... | Frumoase mereu, insa mai ales la ocaziile speciale Clipele de fericire pe care le vom petrece alături de cei dragi cu ocazia unor evenimente fericite, nu pot fi desprinse de dorinţa firească de a fi cât mai frumoase, de... |