FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 478
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Agnes Toma si-a construit succesul pe propriile forte

Tag-uri Populare


moda   stil   vedete   creatori   eleganta   casa de moda   designer   lux   pret a porter   jeans   blugi   creatie   model   franta   haute cuture   pantofi   levi strauss   colectie   armani   lenjerie intima   accesoriu   trend   dior   alber elbaz   1889   jeanne lanvin   jacques lenoir   practic   bijuterie   prada   guci   cristobal balenciaga   nicholas ghesquiere   gaby aghion   1952   madamme celine vipiana  

All Tags

Famous Forum

 

Agnes Toma si-a construit succesul pe propriile forte

 Q:   Intreaba despre Agnes Toma si-a construit succesul pe propriile forte       
Şi-a prezentat prima colecţie adevărată într-o expoziţie personală la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, chiar înainte de revoluţie. Nu vroia să vîndă, ci doar să arate ce a făcut ea, pentru că i se părea că merită văzut. Erau haine în stilul celor purtate de Madonna în anii '80: un pic punk, cu mănuşi tăiate, fuste cu volane şi colanţi pe dedesubt.

Cu toate că nu-şi propusese, jumătate din colecţie s-a cumpărat imediat. Şi asta în condiţiile în care toate hainele erau o singură măsură, mărimea ei. Aşa s-a trezit cu o grămadă de bani pe care nu-i prevăzuse, şi asta i-a dat curaj să vrea mai mult. Şase luni a muncit singură la o adevărată colecţie de podium, cu 96 de ţinute, fiecare cu două-trei piese: „Orice material mă inspira şi a ieşit bine chiar dacă am folosit materiale de tapiţerie sau de draperii, pentru că asta se găsea în magazine."

Avea o colecţie de prezentat, aşa că a dat un anunţ în ziar şi şi-a făcut trupă de manechine. De aici şi pînă la deschiderea propriei firme nu mai fost decat un pas. în '94 a început cu un ate lier de producţie de rochii de mireasă. De ce o grijă deosebită pentru mirese? Este singurul obiect de vestimentaţie care e produs în mici ateliere peste tot în lume, iar Agnes nu avea capitalul necesar să investească într-o linie de pro ducţie care să concureze cu mari fabrici. în plus simţul ei practic i-a spus că într-o ţară în tranziţie, unde lumea are bani puţini, rochia de mireasă este ceva ce se va vinde. Pentru că oamenii investesc în tradiţie, iar modelele care se găseau atunci pe piaţă erau dezastruoase.

A cumpărat patru maşini, a angajat caţiva oameni şi a reinvestit mereu bruma de profit obţinut. Abia după patru ani afacerea a început să meargă şi a deschis magazin după magazin. „Purtam multe pălării, la început. Eu eram designer, responsabil de marketing, publicitate, producţie. Dar în caţiva ani lucrurile au luat amploare şi, cand am simţit că nu le mai pot cuprinde cu mintea pe toate, am angajat specialişti."


Tag-uri: moda, stil, creatori, vedete


- Coafura si machiajul anilor '60 (65 visits)

- Stilul vestimentar boem (35 visits)

- Casa de moda Lanvin (28 visits)

- Gentile Louis Vuitton (26 visits)

- Sandalele (26 visits)

- Verighetele vedetelor (25 visits)

- Istoria Blugilor (23 visits)

- Machiajul anilor '30 (21 visits)

- Casa de moda Chloe (21 visits)

- Casa de moda Balenciaga (21 visits)

- Despre Giorgio Armani (19 visits)

- Trenciul (18 visits)

- Marchesa (16 visits)

- Anii '60 in lumea modei (15 visits)

- Geanta Hermes (14 visits)


Categorie: Moda  - ( Moda - Archiva)

Data Adaugarii: 20 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :