FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 8,304
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tipuri licenta softuri

Tag-uri Populare


site   stiri   jocuri   online   magazin   sport   muzica   femei   divertisment   filme   ziar   frumusete   educatie   oferte   auto   pariuri   portal   politica   internet   gratis   coafuri   copii   monden   vanzari   evenimente   frizuri   tv   pc   firma   companii   piata   flash   electronice   preturi   video   moda  

All Tags

Famous Forum

 

Tipuri licenta softuri

 Q:   Intreaba despre Tipuri licenta softuri       
Tipuri licenta softuri Softuri gratuite (freeware)

Softurile gratuite sunt destul de raspandite. De cele mai multe ori sunt utilizate de catre producatorii noi veniti pe piata ca o forma de promovare si marketing. Un soft gratuit poate fi copiat, folosit si modificat fara nici un fel de restrictie. Un utilizator poate folosi un astfel de soft pe o perioada nelimitata. Exista cazuri (destul de rare) in care modificare programului in sine este restrictionata, insa numai pentru a asigura acceasi calitate pentru toti utilizatorii softului.

Au existat si inca mai exista cateva neintelegeri in ceea ce priveste aplicatiile distribuite gratuit. Un caz destul de comun este acela al programelor ce nu necesita o plata efectiva insa nu pot fi distribuite sau modificate in nici un fel. Acest tip de aplicatie es te folosita, de cele mai multe ori, de producatorii ce doresc sa promoveze un anumit produs (soft) si nu exista nici o garantie ca respectivul program va ramane gratuit si pe viitor. Astfel de aplicatii fac parte dintr-o categorie putin mai speciala de programe gratuite.

Programele in totalitate gratuite se gasesc, de cele mai multe ori in domeniul public si pot fi folosite singure sau asociate cu oricare alte aplicatii (gratuite sau nu). Acestea pot fi integrate fara probleme in alte programe mai complexe.

In general, un soft gratuit (sau freeware) se refera la acele aplicatii asupra carora producatorii au drepturi de autor insa ele pot fi utilizate fara probleme de catre clienti. Producatorii nu solicita nici un fel de plata insa dreptul asupra acestor aplicatii le revine in mod exclusiv.

Soft de evaluare (trial)

O versiune de evaluare este de fapt o perioada de evaluare a programului respectiv. Aceasta poate varia de la cateva ore pana la cateva saptamani in functie de complexitatea aplicatiei, cost si producator. De cele mai multe ori, aceste versiuni sunt distribuite gratuit cu scopul de a promova si dovedi calitatea unui anumit soft.

Spre deosebire de versiuna completa, pe langa limitarea in timp, versiuna de evaluare poate veni si cu cateva limitari de functionalitate. Unele optiuni pot lipsi din aceasta versiune insa acestea se vor regasi in versiuna finala. Un exemplu des folosit de producatori este functia de salvare. In multe versiuni de evaluare, aceasta functie lipseste iar utilizatorul nu poate salva eventualele proiecte (in special in cazul aplicatiilor grafice sau de editare video si audio).

O versiune de evaluare poate fi usor activata si transformata intr-o versiune completa prin folosirea unui serial special (cod). Acesta trebuie cumparat de la producator. Dupa activare, programul devine unul complet, limitarea de timp este indepartata si toate optiunile blocate in versiunea de evaluare devin accesibile.

Shareware

Shareware-ul este destul de asemanator cu versiunea de evaluare. Mai este cunoscut si ca „incearca inainte de a cumpara”. Un shareware poate fi distribuit insa exista o conditie: un utilizator trebuie sa plateasca pentru a putea utiliza acest tip de aplicatie in continuare.
La fel ca si versiunea de evaluare, un shareware poate fi limitat (in timp sau in functii) chiar daca vine cu specificatia „incearca inainte de a cumpara”.

Demo

Un demo reprezinta o versiune extrem de limitata a unui program mai complex. Desi este gratuit si poate fi utilizat o perioada nelimitata de timp, un demo nu contine decat cateva funcitii (adesea nici cele mai elementare) dintr-un program mult mai complex. Scopul versiunii demo este sa demonstreze ceea ce versiunea completa poate face.

Demo-ul este cel mai folosit in cazul companiilor producatoare de jocuri ca o excelenta metoda de promovare si marketing.

By FW Editor


Tag-uri: softuri, download, shareware, demo, trialCategorie: Internet  - ( Internet - Archiva)

Data Adaugarii: 31 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :