FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 601
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Nicolae Grigorescu Viata Personala

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Nicolae Grigorescu Viata Personala

 Q:   Intreaba despre Nicolae Grigorescu Viata Personala       
Nicolae Grigorescu, al saselea copil al lui Ion si al Ruxandrei Grigorescu, se naste la data de 15 mai in anul 1838 in satul Pitaru din judetul Dambovita.

Dupa moartea tatalui sau in anul 1843, mama lui ia hotararea de a se muta la Bucuresti in Mahalaua Caramidarilor in casa unei matusi. Nascut intr-o familie de tarani simpli, Nicolae Grigorescu nu se bucura de cultura si educatia artistica in primi sai ani de viata, astfel ca din pricina lipsei de bani acesta nu reuseste sa mearga la o scoala, mama sa fiind cea care il invata sa scrie si sa citeasca.

Este nevoit sa isi ia o slujba la frageda varsta de doar zece ani. Nicolae Grigorescu este atras de pictura si talentul lui ii indreapta pasii spre atel ierul pictorului ceh Anton Chladek. Acesta ii cladeste primii pasi catre inceputul carierei sale artistice. Dupa o perioada de ucenicie in atelierul lui Anton Chladek, ajunge sa se faca cunoscut datorita decoratiunilor in fresca pe care acesta le face la biserici si manastiri dar in mod special in Prahova si Bucuresti. La varsta de doar 12 ani, Nicolae Grigorescu paraseste atelierul pictorului Anton Chladek unde a petrecut doi ani in calitate de ucenic si in anul 1850 incepe singur sa faca iconite iar ca orice negustor le vinde „la obor”.

In anul 1853, Nicolae Grigorescu ajunge sa picteze pentru biserica din Baicoi sase icoane mari si unsprezece praznicare cu ajutorul lui Nita Paraiescu, si de asemenea picteaza mai multe icoane pentru manastirea Caldarusani, astfel ca „maestrul Nicu va ajunge sa se numere printre cei mai cautati zugravi de biserici”.

Nicolae Grigorescu se adresesaza domnitorului la data de 5 ianuarie 1856 pentru a cere ajutorul ca sa-si duca mai departe studiile, iar la 7 septembrie se prezinta in fata caimacanului Alexandru Dimitrie Ghica pentru o noua petitie insa nu primeste nici un rezultat.

Intre anii 1856-1857 picteaza noua biserica a manastirii Zamfira din judetul Prahova, apoi ia parte la un concurs pentru obtinerea de studii in Italia, dar avand in vedere ca nu detine certificatele de studii care se cer, „Eforia Scoalelor” il numeste pe C. I. Stanescu sa plece in Italia fiind protejatul lui Tatarescu.
Nicolae Grigorescu picteaza apoi biserica manastirii Agapia intre anii 1858-1861 si da lectii de desen si pictura calugaritelor cu aptitudini artistice, iar in anul 1861 reuseste cu ajutorul lui Mihail Kogalniceau (care ii face cunoscut talentul de la Agapia) sa obtina de la Ministerul Moldovei o bursa de studii in strainatate, astfel ca in toamna pleaca la Paris.

Intra la Scoala de Belle-Arte si frecventeaza atelierul lui Sebastian Cornu, unde l-a avut coleg pe Auguste Renoir. Pe langa studiile academice de la Scoala de Belle-Arte care il cam dezgustau, Nicolae Grigorescu va ajunge sa studieze in gradina de la Fountainebleu la scoala de la Barbizon, unde va cunoaste o numeroasa parte dintre artisti inovatori ai secolului al XIX-lea, printre acestia se numarandu-se Theodore Rousseau, Corot Millet, Gustave Coubert si descopera alaturi de ei stilul „plein-air”, stil ce va ramane reprezentativ pentru intreaga sa creatie.


Tag-uri: bucuresti, pictor, cultura, parisCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 06 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :