FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,902
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Momentele De Glorie Din Viata Lui Hans Holbein Cel Tanar

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Momentele De Glorie Din Viata Lui Hans Holbein Cel Tanar

 Q:   Intreaba despre Momentele De Glorie Din Viata Lui Hans Holbein Cel Tanar       
In anul 1521, pictorul Hans Holbein cel Tanar s-a imprietenit cu filosoful umanist Erasmus din Rotterdam care era proaspat stabilit in Basel. Cei doi fiind buni prieteni isi petreceau foarte mult timp impreuna si astfel Hans i-a facut trei portrete, din care cel mai faimos este "Erasmus la masa de scris". Prietenia dintre cei doi a fost una de lunga durata, si care l-a influentat pe pictor datorita viziunilor reformatoare, Hans Holbein cel Tanar incepand sa realizeze opere cu scene religioase. Una dintre cele mai celebre opere ale lui Holbein este "Hristos in mormant", ea fiind realizata in jurul anului 1521 ca urmare a prieteniei dintre el si Erasmus din Rotterdam.

In anul 1522 a fost realizata opera d e arta "Madonna din Solothurn". Tatăl artistului a decedat in anul 1524 iar dupa acest nefericit eveniment pictorul a intreprins o lunga calatorie in Franta si in Anglia care a durat aproximativ patru ani. Totodata, si in aceste tari el s-a bucurat de apreciere, fiindu-i lansate multe comenzi. Hans Holbein cel Tanar s-a intoars in anul 1528 la Basel, insa peste un an el a pleacat iar la Londra din cauza efectelor negative ale Reformei asupra operelor de arta care distrugeau tot ceea ce era mai interesant si dorit de catre populatie.

La Londra el a devenit chiar pictorul curtii lui Henry al VIII-lea. La curte el a devenit cunoscut si faimos Incat a primit foarte multe comenzi pentru realizarea de bijuterii si totodata de nenumarate decoratiuni murale care l-au ajutat sa se impuna ca si maestru, castigand respectul tuturor celor de la curtea regala. Dupa cum se stia, regele isi schimba foarte des nevestele, unele chiara jungeau sa fie omorate. Hans Holbein cel Tanar a primit ca si comanda sa realizeze portretele candidatelor pentru rolul de nevasta a regelui si astfel el a ales-o pe Anna de Cleves care intr-un final a devenit ce-a de-a patra sotie a regelui. In luna semptembrie a anului 1538, Hans Holbein cel tanar a revenit pentru ultima data la Basel unde a refuzat oferta oficialitatilor locale de a se stabili acolo pentru tot restul vietii sale in schimbul unei rente anuale consistente si a multor altor privilegii, insa pictorul a refuzat toate acestea si s-a intors la Londra pentru a-si continua activitatea la curtea regala.

In anul 1543, ciuma a lovit puternic Londra si se pare ca pictorul nu s-a aflat printre cei care au facut exceptie de la imbolnavirea cu aceasta incurabila boala, cazand si el la pat in suferinta. Se pare ca celebrul pictor a decedat in urma contactarii acestei boli insa nu se stie cu exactitate data decesului sau. Se pare ca in luna octombrie el si-a realizat testamentul iar in noiembrie a decedat. Pe 29 noiembrie in anul 1543 se pare ca pictorul Hans Holbein cel Tanar a fost inmormantat in cimitirul St. Andrews, iar operele sale au ramas adevarate comori ale culturii, majoritatea dintre ele putand fi admirate in cele mai faimoase muzee ale intregii lumi.


Tag-uri: londra, pictor, glorie, potrete, artist



Categorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 27 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :