FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 541
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Milano, cea de-a doua capitala a modei

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Milano, cea de-a doua capitala a modei

 Q:   Intreaba despre Milano, cea de-a doua capitala a modei       
Milano, cea de-a doua capitala a modei Este cel mai acerb concurent al Parisului la titlul de „capitala a modei”.

Nu vei putea trece insa de aeroportul din Romania daca nu vei avea cel putin 500 de euro bani de buzunar. Biletul de transport dus-intors cu Blue Air este in jur de 150 de euro cu taxe de aeroport incluse.

Milano este un oras cu arhitectura din secolul al XIX- lea si are un fel de atitudine “haute-cuture”. Nu vrea sa fie commercial si nici nu are nevoie.

Gara, o capodopera arhitectonica, pare la intrare un urias templu al modei. Panourile uriase, cu reclame Calvin Klein alb-negru, se imbina straniu, dar si placut cu arhitectura impunatoare a garii.

Aflat chiar in centrul orasului, Domul Maria Nascente e cu adevarat urias: 40.000 de locuri si suprafata unui teren si jumatate de fotbal. Construit intre 1386 si 1809 (finalizat la ordinal lui Napoleon Bonaparte), are cam 3.400 de statui, 135 de turnulete si 96 de gargui, insa nu are clopotnita.

Opera din Milano este o constructie eleganta, dar sobra. Aici poti vedea oricand doamne trecute de 40 de ani invaluite intr-un nor de parfumuri scumpe care converseaza despre vreme. "Uniforma" lor este obligatorie: haina de blana.

Poti intra in Muzeul Scala cu 5 euro biletul. Aici poti vedea spineta la care a invatat Verdi sa cante, portative originale si alte suveniruri ramase de la compozitori precum Puccini si Toscanini.

O destinatie obligatorie este Manastirea Santa Maria delle Grazie unde se afla capodopera lui Leunardo da Vinci, “Cina cea de taina”. Insa pentru a intra aici trebuie sa-ti faci rezervare cu 60 de zile inainte. Seara poti savura o gustare sau o cafea intr-un cadru elegant precum Ristorante alla Scala, la o terasa din Galeriile Emanuelle sau la o terasa cu aer boem, in Brera, cartierul artistilor.

Insa, mai ales, orice fashion-victim stie ca Milano este un fel de Mecca al cumparaturilor. La tot pasul gasesti magazine de lux ale unor firme precum: Luis Vuiton, Gucci, Versace, Armani, Moschino, Valentino, dar si ale altor vestiti cuturieri pentru care esti dispus sa-ti deschizi larg portofelul.

Sursa Imaginii - thevillapassalacqua.com


Tag-uri: italia, modaCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :