FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 982
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Masuri de prevenire a imbolnavirilor pestilor de acvariu

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   rasa   animal   dresaj   caine   guppy   scalari   pietris   nisip   prietenos   caras auriu   trucuri   scotia   regina victoria   shetland sheepdog   betta   moulinez   conconius   xifor   cockerul spaniel   tara galilor   sua   vegetatie acvatica   blana lunga   balena albastra   elefantul   gorila   anaconda   lupul rosu   iepure   bivol   rinocer   marmote   scoica   islanda  

All Tags

Famous Forum

 

Masuri de prevenire a imbolnavirilor pestilor de acvariu

 Q:   Intreaba despre Masuri de prevenire a imbolnavirilor pestilor de acvariu       
Masuri de prevenire a imbolnavirilor pestilor de acvariu Mentinerea conditiilor fizico-chimice :

In vederea realizarii acestui obiectiv acvaristul are datoria ca inainte de a-si popula recipientele sa se documenteze asupra conditiilor de mediu necesare organismelor pe care vrea sa le creasca si apoi intretinerea acvariilor sa se efectueze in concordanta stricta cu aceste cerinte. Luand ca baza parametrii stabiliti acvateristul trebuie sa aiba in vedere:

1) Sa evite oscilatiile de temperature prin reglarea aparatelor de incalzire sau asezarea recipientului mai aproape sau mai departe de sursa de incalzire. Daca nu se ia in consideratie aceasta masura se produce moartea animalelor prin soc sau se marcheaza o intarziere in dezvoltare, debilitate, si receptibilitate la imbolnaviri.

2) Mentinerea unei cantitati suficiente de oxigen so lvit, necesara tuturor organismelor din acvariu fara ca acesta sa fie in exces. Se realizeaza prin reglarea aeratoarelor ca sa funcioneze bine, sa nu se introduca aer sub presiune mare. Se sadesc plante acvatice suficiente si se controleaza dezvoltarea lor indepartand excesul. La fel nu se permite o dezvoltare luxurianta a algelor.

3) Evitarea intinarii mediului acvatic introducand poluanti direct din atmosfera (fum de tigare, insecticide), nelimpezind acvariile dupa spalarea cu detergenti, introducand apa cu clor fara a o lasa 24-48h pt ca acesta sa treaca in atmosfera, introducand materiale rasinoase ca d├ęcor, neintepartand complet materialul putrescibil prin spalare, lucru ce face ca prin descompunere bacteriana sa dea nastere la amoniac hidrogen sulfurat si mult dioxid de carbon.

Consolidarea rezistentei animalelor :

Pentru aceasta acvaristul trebuie sa aiba in vedere ca animalele respective sa dispuna de cat mai mult spatiu de miscare sis a nu fie tinute in locuri cu mult zgomot. Pentru a evita traumatismele se interzice prinderea animalelor cu mana, iar capturarea (numai cu minciogul) se va efectua cu mare atentie deoarece o traumatizare fie chiar smulgerea unui solz la un peste determina infestarea cu mucegaiuri si moartea animalului. Prin hranire nu se va urmarii o ingrasare a animalelor deoarece aceasta asociata cu lipsa de spatiu de miscare sufficient determina degenerare grasa a ficatului. Pentru evitarea acestei stari patologice foarte frecventa la animalele din captivitate, trebuie asigurata o hrana variata bogata in proteine cu adaos e cel putin 5% drojdie de bere. Pentru a evita enteritele grave in care se administreaza faina de peste, bucati de carne de vita, peste crud acestea trebuie sa nu fie alterate si sa nu contina un procent de sare mai mare de 1-1.5%. In cazul in care se foloseste hrana congelata aceasta trebuie dezghetata inainte de administrare. Pentru a evita inchitirea unei cantitati prea mari de hrana (pestii sunt lacomi) distribuirea se va face in 2-3 mese pe zii in cantitati mici in locuri dinainte stabilite si la aceleasi ore.
sursa imaginii : naturepictures.biz


Tag-uri: pesti, acvariu, hrana, boala, oxigen, hidrogen, amoniac, dioxid de carbonCategorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :