FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 345
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Little Black Dress

Tag-uri Populare


moda   stil   vedete   creatori   eleganta   casa de moda   designer   lux   pret a porter   jeans   blugi   creatie   model   franta   haute cuture   pantofi   levi strauss   colectie   armani   lenjerie intima   accesoriu   trend   dior   alber elbaz   1889   jeanne lanvin   jacques lenoir   practic   bijuterie   prada   guci   cristobal balenciaga   nicholas ghesquiere   gaby aghion   1952   madamme celine vipiana  

All Tags

Famous Forum

 

Little Black Dress

 Q:   Intreaba despre Little Black Dress       
La opt decenii dup ace Coco Chanel uluia lumea modei cu aceasta creatie considerata socanta, rochia neagra a atins apogeul reprezentand arma secreta din garderoba oricarei femei.

Si poate tocmai simplitatea sa, care a uluit femeia anilor ’20, a fost atuul care a ajutat-o sa supravietuiasca lejer tuturor curentelor modei.

Pornind de la o liniile simple ale camasii, Coco Chanel a propus in 1926 o creatie considerata mai degraba austera, intr-o vreme in care toaletele doamnelor erau flamboaiate, o rochie pana la genunchi cand toate eram pana in pamant, neasteptat de neagra, in mijlocul culorilor curcubeului care inveseleau petrecerile lumii bune.

Coco demarase o revolutie in lumea modei.

Revista Vogue a adoptat imediat creatia lui Chanel, anuntand-o drept noua uniforma a fem eii moderne, iar editia americana a aceleiasi publicatii a botezat-o „rochia Ford” pentru ca, asemenea masinilor lui Henry Ford, starnise o adevarata nebunie si pentru ca, asemenea „Fordului T” aparuse intr-o singura culoare: negrul.

O culoare care, inainte de 1926 simboliza doar moartea si doliul, ulterior a devenit sinonim cu aparitiile sofisticate.

Mai mult, in era jazului, rochia lui Coco Chanel, care pica de minune pe orice corp, a devenit un simbol al femeilor putenice, libere si independente. Iar materialul din care s-a nascut, de asemenea a fost o mica revolutie, pentru ca jerseul fusese folosit inainte doar pentru lenjeria intima.

In zilele sale de glorie, androgina Marlene Dietrich a facut negrul sa para invetat pentru ea, iar cand aparea intr-o rochie neagra cu atitudinea sa dominanta si sfredelitoare, putea seduce orice barbat sau chiar femeie.

Dupa anii ’50, Brigitte Bardot a readus rochia neagra in moda anilor 60. La fel a facut si Sophia Loren, iar voluptoasa Marlyn Monroe nu s-a lasat mai prejos. Insa divele care au marcat cariera rochiei negre in acea perioada au fost Anita Eckberh in filmul „La Dolce Vita” si Audrey Hepburn in filmul „Mic Dejun la Tiffany’s”.

Creatia a trecut invingatoare si de vremea Punk a anilor ’80 reinventandu-se in prezent in garderoba celor patru eroine in frunte cu Sarah Jessica Parker si serialul american „Totul despre sex”.


Tag-uri: coco chanel, moda, trend, garderoba


- Coafura si machiajul anilor '60 (65 visits)

- Stilul vestimentar boem (35 visits)

- Casa de moda Lanvin (28 visits)

- Gentile Louis Vuitton (26 visits)

- Sandalele (26 visits)

- Verighetele vedetelor (25 visits)

- Istoria Blugilor (23 visits)

- Machiajul anilor '30 (21 visits)

- Casa de moda Chloe (21 visits)

- Casa de moda Balenciaga (21 visits)

- Despre Giorgio Armani (19 visits)

- Trenciul (18 visits)

- Marchesa (16 visits)

- Anii '60 in lumea modei (15 visits)

- Geanta Hermes (14 visits)


Categorie: Moda  - ( Moda - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :