FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 730
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Inceputul Carierei Lui Nicolae Guta

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Inceputul Carierei Lui Nicolae Guta

 Q:   Intreaba despre Inceputul Carierei Lui Nicolae Guta       
Fiind copil de rrom, Nicolae Guta a iubit intotdeauna muzica si inca de la varsta de opt ani a inceput sa cante. El a mers pe la nunti, botezuri si chiar la petreceri particulare si canta alaturi de alti lautari. Toate s-au intamplat dupa anul 1989, cand nu au mai fost la putere sotii Ceausescu. Vreme de un an si jumatate, Nicolae Guta a studiat acordeonul si toate acestea datorita fratilor sai Omir si Samir care l-au sprijinit financiar.

In anul 1992, Nicolae Guta si-a lansat primul sau album, fiind printre primii lautari din Romania care au avut un cuvant de spus in crearea genului muzical, numit manele. La aparitia sa ca solist de muzica lautareasca el nu a abordat direct stilul manele, ci a introdus cate puti n instrumentele precum chitara electrica si acordeonul in piesele sale, astfel dand o alta nota cantecelor lautaresti banatene.

„Volumul 1” si „Volumul 2” de piese ale lui Nicolae Guta contineau creatii cu sonoritati din muzica usoara a anilor 1980. Orchestra sa a mers destul de bine si la fel s-a mentinut si in timp, Nicolae Guta fiind compozitorul tuturor pieselor sale de atunci.
Nicolae Guta a combinat mai multe genuri de muzica si astfel a reusit sa obtina muzica lautareasca specifica populatiei de etnie rroma. Piesele erau cantate in principal in limba romana insa au existat si cateva care au fost interpretate in tiganeste, toate acestea pentru a face cinste si celor din etnia sa, deoarece la acele momente rromii erau cei mai infocati fani ai sai.

Nicolae Guta nu devenise atat de faimos incat sa il cunoasca o intreaga Romanie, insa incepea sa ii merga bine. La fel cum si piesele sale erau inspirate din folclor, cu teme de dragoste, munca si lipsa banilor, la fel erau si videoclipurile pieselor. Acestea erau filmate dintr-o singura bucata in care solistul mima cantecul in diverse locuri, de cele mai multe ori in aer liber, insotit de rromi, care dansau pe langa el.


Tag-uri: muzica, cantaret, manele, carieraCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :