FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 537
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cornel Dinu-Un Om De Cultura

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Cornel Dinu-Un Om De Cultura

 Q:   Intreaba despre Cornel Dinu-Un Om De Cultura       
Cei mai multi dintre noi il cunosc pe Cornel Dinu ca fiind un fost antrenor al echipei Dinamo Bucuresti, odinioara un jucator remarcabil care a avut rezultate deosebite la clubul Dinamo.

Nu toata lumea stie insa ca omul Cornel Dinu este un om invatat, care a absolvit la stat Facultatea de Drept si care a ocupat la un moment dat o functie importanta: a fost secretar de stat in Ministerul Sportului. Ca o urmare a preocuparilor sale pentru cultura, Cornel Dinu s-a aplecat asupra scrisului, hotarand sa transpuna pe hartie momentele importante ale existentei sale, pentru ca bucuriile si tristetile sale sa ramana pe vecie in pagini de carte. Are pana acum mai multe carti la activ.

A inceput printr-o colaborare cu Io n V. Ionescu, publicand mai intai "Fotbal-Tactica de azi" si mai tarziu "Fotbal-conceptia de joc", in care doreste sa impartaseasca celor interesati din secretele sale ca jucator si ca antrenor, dezvaluindu-si propria conceptie asupra fotbalului din zilele noastre si dand sfaturi cu privire la tehnicile care ar trebui sa fie aplicate pe teren. Cartea care l-a consacrat insa ca scriitor este "Zambind din iarba", publicata in 2007 la Editura Minerva o carte autobiografica in care Cornel Dinu evoca moment ale copilariei si adolescentei sale, dar si clipe memorabile ale carierei de mai tarziu. Stilul sau este unul curat, atmosfera care se degaja din romanul sau este placuta, familiara; Dinu se dovedeste un adevarat portretist cand contureaza caracterele anumitor persoane din familie sau din anturaj.

Evoca in fraze analitice si lucide Bucurestiul de odinioara, diverse moment ale evolutiei sale ca fotbalist. Aceasta carte a fost foarte bine receptata de critica, Cornel Dinu fiind primit in breasla ca un adevarat scriitor, i-a fost apreciat atat continutul cartii, un adevarat roman autobiografic, cat si scriitura. Succesul cartii s-a datorat probabil si faptului ca prefata a fost scrisa de cunoscutul Fanus Neagu, care este nasul de cununie al lui Cornel Dinu.

Un an mai tarziu, in luna noiembrie 2008 Dinu a dorit sa-si continue drumul inceput si a publicat un al doilea volum pentru aceasta carte, numit "Jucand cu destinul", receptat destul de bine, mai ales de cei care asteptau nerabdatori continuarea povestii din primul.


Tag-uri: antrenor, cultura, jucator, conceptie, scriitorCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 30 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :