FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 5,861
Votes: 10
Fame Riser
          
Fame Rank
5.5
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ciresari, castelul fetei in alb de Constantin Chirita - volumul al II-lea

Tag-uri Populare


literatura   opera   comentariu   caracterizare   roman   referat   poezie   personaj   arta   viata   timp   iubire   caracterizare indirecta   caracterizare directa   zambet   sarut   dragoste   cultura   povestirea   poet   filme   dorinta   fericire   dreptate   prietenie   basm   poveste   univers   eseu   sentimente   amintiri   frumusete   ganduri   lacrimi   relatii   aminitiri  

All Tags

Famous Forum

 

Ciresari, castelul fetei in alb de Constantin Chirita - volumul al II-lea

 Q:   Intreaba despre Ciresari, castelul fetei in alb de Constantin Chirita - volumul al II-lea       
Ciresari, castelul fetei in alb de Constantin Chirita - volumul al II-lea Ciresarii se afla in vacanta de vara. Victor este plecat cu parintii lui in Austria, iar Ionel este plecat intr-o excursie pe malul marii. Ceilalti ciresari isi petrec vacanta in oraselul lor natal.

in timp ce se plimba prin curtea scolii, Tic a vazut o fata foarte frumoasa imbracata intr-o rochie alba. El s-a hotarat s-o priveasca de mai aproape, dar fata l-a observat asa ca Tic a renuntat la planul sau. Copilul a poreclit-o "fata in alb". Tic a aflat ca pe fata in alb o cheama Laura si ca ea se afla in vacanta la bunica ei care este foarte severa.

Ursu se pregatea pentru un meci foarte important de box. El se antrena foarte mult. Din fericire Ursu a castigat meciul dar foarte greu. La meci, Tic a vazut-o pe Laura pentru ultima data fiindca ea a disparut i mediat dupa meci.
Ciresarii au aflat ca fata in alb a fost rapita de trei oameni si a fost dusa in Castelul Vulturilor. Acolo ea a fost inchisa intr-o incapere.

Ciresarii nu stiau unde se afla castelul. Ei credeau ca acest castel se afla la niste ruine din apropierea orasului, asa ca au inceput cautarile. Ei n-au gasit castelul la ruine, in schimb au gasit un document. vechi de mai bine de trei sute de ani. Ei au descifrat documentul care era scris in alfabetul chirilic. Cu ajutorul lui Victor care s-a intors din Austria, ciresarii au aflat ca drumul spre castel le va fi aratat de un pom stramb de pe o colina din orasul soimeni.

Ziua urmatoare ei au pornit spre soimeni. Ajunsi acolo ei au gasit in locul pomului o biserica construita exact dupa forma pomului. Ei s-au luat dupa umbra lasata de biserica. Ciresarii au cautat gaura unde putea fi ascunsa intrarea in castel si au gasit-o intr-un munte. Ei au intrat in gaura si au descoperit un tunel care ducea spre castel.

insa tunelul avea o gramada de capcane, dar ciresarii au scapat cu bine. Ajunsi la capatul tunelului ciresarii au descoperit Castelul Vulturilor. Dupa ce
le-au trecut emotiile ei au intrat in castel unde au descoperit o incapere care avea pe pereti tot felul de arme decorate cu pietre pretioase. Dupa mai multe cautari ei au gasit doua tunele diferite care duceau spre inima castelului. Tic a intrat in primul iar Victor a intrat in al doilea.

La capatul tunelului in care a intrat Victor a gasit incaperea in care se afla fata in alb. El a scos-o din incapere si a vrut s-o duca la ceilalti ciresari dar Victor si Laura au cazut intr-o capcana. Cand Tic a ajuns la capatul tunelului in care a intrat a descoperit incaperea in care se aflau cei trei oameni. Acestia l-au prins pe Tic si l-au tinut legat crezand ca este un hot.

Victor si Laura au fost salvati de Ursu. Cei trei oameni au aflat de la Tic ca mai sunt si alti copii cu el. intalnindu-se cu ei, ciresarii le-au aratat celor trei oameni unde se afla comoara. Tic a fost eliberat de cautatorii de comori asa ca toti s-au intors fericiti acasa.

Bunica fetei in alb s-a bucurat foarte mult vazand-o pe nepoata ei si i-a felicitat pe ciresari. Tic s-a indragostit pentru prima oara. El a intrat in adolescenta.


Tag-uri: autor, literatura, povestireCategorie: Eseuri  - ( Eseuri - Archiva)

Data Adaugarii: 20 December '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :