FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,209
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Amenajarea unui acvariu

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   rasa   animal   dresaj   caine   guppy   scalari   pietris   nisip   prietenos   caras auriu   trucuri   scotia   regina victoria   shetland sheepdog   betta   moulinez   conconius   xifor   cockerul spaniel   tara galilor   sua   vegetatie acvatica   blana lunga   balena albastra   elefantul   gorila   anaconda   lupul rosu   iepure   bivol   rinocer   marmote   scoica   islanda  

All Tags

Famous Forum

 

Amenajarea unui acvariu

 Q:   Intreaba despre Amenajarea unui acvariu       
Amenajarea unui acvariu Pregatirea substratului in acvariu

Depunerea unui substrat pe fundul interior al recipientului intra ca o prima preocupare a acvaristului. Necesiatea substratului reiese din faptul ca cacesta constituie locul de sadire al vegetatiei acvatice , ascunzisiul pestilor si totodata este locul in care prestii pot sa se debaraseze prin frecare de unii paraziti externi. In general , ca substrat trebuie folosit nisipul galbui de rau deoarece se dizolva partial sau total in apa. Pentru a constata daca nisipul contine calcar , intr-o lingura de lemn cu nisipul respective se picura otet.

Daca nisipul este calcaros se produce efervescenta. Pietrisul (colectat din rauri) se introduce numai in amestec cu nisip , deoarece singur lasa spatii pe fund , unde se pot aduna mizerii , ce prin sifonare nu p ot fi indepartate. Inainte de a se introduce in acvarii , nisipul si pietrisul trebuie sa fie bine curatite. Dupa ce se spala bine, atat nisipul cat si pietrisul trebuie oparite. Nisipul si pietrisul oparit se depune pe fundul acvariului , dispersandu-l intr-un plan inclinat din partea din spate spre cea din fata. In apropierea unui colt al acvariului se face o adancitura pentru ca murdaria sa se adune acolo , de unde se indeparteaza foarte usor prin sifonare. Pietrele destinate acvariilor trebuie sa fie de natura vulcanica si se introduc in recipiente numai dupa ce au fost frecate pe fiecare parte cu o perie aspra si dupa aceea oparite.

Umplerea acvariilor cu apa

In general , umplerea recipientelor destinate cresterii pestilor se efectueaza dup ace s-a depus substratul , s-au fixat pietrele in nisip si s-au sadit plantele acvatice. In cazul acvariilor mici modalitatea consta in a aseza peste substratul si plantele culcate pe nisip o foaie de hartie putin mai mare decat suprafata fundului acvariului careia I se indoaie colturile. Apoi se toarna apa incet cu o cana. La sfarsitul operatiei se indeparteaza hartia si cu un bat se indreapta plantele.

Dupa umplerea acvariului apa se lasa in repaus pentru a lua nastere unele microorganisme foarte necesare mentinerii unui mediu favorabil. Daca totul decurge bine si apa nu isi schimba culoarea in galben-cenusiu , plantele nu se ofilesc se pot introduce pestii.
sursa imaginii freedigitalphotos.net


Tag-uri: acvariu, pesti, pietris, nisip, apa, vegetatie acvaticaCategorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :