| ||||||||||
Articole: pag 12
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente : Ouă 4 buc. costiţă afumată 60 g, sare. Mod de preparare : Costiţa afumată se taie cuburi mici şi se prăjeşte. Ouăle se sparg într-un... | Ingrediente: Pentru o porţie: 2 ouă şi 10 g unt. Mod de preparare: Se încinge untul sau uleiul, nu prea tare, în capacele speciale din inox sau emailate. Untul... |
Ingrediente: Pentru 5- 6 persoane: 10- 12 ouă, 150- 200 g ficăţei de pasăre, 50 g unt, 50 ml ulei, sare, piper. Mod de preparare: Se spală ficăţeii... | Ingrediente : Ouă 4 buc, roşii 240 g, unt 40 g, sare. Mod de preparare : Roşiile se curăţă de pieliţe şi de seminţe, se taie cubuleţe, se adaugă... |
Se taie felii de cascaval groase de 1 cm si mari de circa 3/5 cm. Se trec prin ou batut bine, apoi prin pesmet, fin cernut. Se prajesc in grasime fierbinte si se servesc calde.... | O reteta pentru ostropel de pui Ingrediente 1 pui, 1 capatana usturoi, 1 lingura faina, 1 ceapa, 1 lingura grasime, sare. Mod de preparare Se taie ceapa si usturoiul foarte marunt, se inabusa in grasime,... |
Ingrediente: Oua, maioneza, ridiche rosie, ardei gras, salata verde. Mod de preparare: Ouăle se fierb tari, se curăţă de coajă şi se taie pe lungime în... | O reteta pentru pasta de gutui Ingrediente 3 kg gutui, 1/2 kg mere, zahar. Mod de preparare Se aleg gutui nu prea mari, bine coapte, galbene. Se sterg cu o carpa uscata de puf, se spala, se taie in patru... |
Ingrediente : Mălai 600 g, lapte 2,4 l, smantană 500 g, telemea 300 g, ouă 10 buc, unt 150 g, sare. Mod de preparare : Se fierbt laptele cu sare, se adaugă mălaiul... | Ingrediente: Pentru 6 porţii: 1 kg salată de legume, 6 ouă, 300 g maioneză. Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular se formează un postament de salată.... |
Osobiy Otdel, spionul de elita al rusilor Am vorbit mai înainte despre Osobiy Otdel, secţia secretă specială a Cekăi, cu numeroşii ei agenţi. Unul din agenţii care s-au remarcat de la început prin... | O reteta pentru dovlecei umpluti cu carne Ingrediente 6 dovlecei potrivit de mari, 500 g carne macra, daca se poate jumatate de vita si jumatate de porc, 1 ceapa, 1 cescuta orez, patrunjel verde, sare piper. Mod de preparare Sosul... |
Otravurile, un mister greu de deslusit pentru toxicologii secolului XIX In momentul în care toxicologia dezbătea problemele tot mai numeroase pe care le ridica arsenul, oamenii de ştiinţă au constatat cu surpriză, şi de ce să n-o... | Ingrediente: Orez 200 g, lapte 1 l, zahăr tos 150 g, dulceaţă de vişine, 150 g, smantană proaspătă 600 g, zahăr vanilat 1 plic, frişca, sare. Mod de... |
Pentru ouă moi se folosesc numai ouă foarte proaspete care, ca să nu crape la fiert, trebuie scoase din timp de la frigider. Se pun ouăle în apă clocotită cu puţină... | Ingrediente: 6 ouă, 800 g spanac, 50 g unt, 50 g făină, 1 pahar lapte, sare, piper, zeamă de lămaie. Mod de preparare: Se curăţă şi se... |
Ochiuri romanesti cu orez si rosii Ingrediente: 6 ouă, 200 g orez, 80 ml ulei sau 80 g unt, 4 roşii, sare, piper. Mod de preparare: Orezul bine spălat şi scurs de apă se înăbuşă... | Ingrediente : Ouă 4 buc, branză de oi 90 g, unt 40 g, sare. Mod de preparare : Ouăle se sparg într-un bol, se adaugă brânza de oi sfărâmată bine... |
Se prepară la fel ca în reţeta Ouă moi cu sos alb gratinate, cu deosebirea că în loc de sos alb se foloseşte sosul tomat. | Foile din aluatul foitaj dupa ce au fost coapte, asa cum s-a aratat in reteta precedenta, se despica in doua si intre ele se aplica un strat de gem. Se pot suprapune si mai multe foi... |
Se introduc cu grijă ouăle (scoase din timp de la frigider ca să nu crape) în apa clocotită, lăsandu-le să fiarbă 8- 10 min, după care se scurg şi, pentru... | Ingrediente 2 galbenusuri, 100 ml untdelemn, 1 castravecior murat, 1 lingura otet, 1 lingura mustar, sare, piper, patrunjel verde tocat. Mod de preparare Se freaca galbenusurile... |
Ingrediente 100 g unt, 100 g faina, 700 ml lapte, sare. Mod de preparare Se aseaza untul intr-o cratita, la foc moale si cand se topeste, se incorporeaza faina. Cand sunt bine... | Se prăjesc cartofi, socotandu-se 60- 80 g pentru o persoană. După ce s-au prăjit, se taie cartofii în cubuleţe mici şi se adaugă în omletă cand aceasta... |


















