|
Articole: pag 11
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Oua umplute cu branza de vaci, telemea si unt Oua umplute cu branza de vaci, telemea si unt: Ingrediente: Ouă 10 buc, brânză de vaci proaspătă 250 g, telemea 50 g, unt 125 g, mărar verde 1 leg, boia de ardei... | ![]() Ochelarii si aparatele auditive Dintotdeauna oamenii au încercat să-şi îmbunătăţească simţul vederii şi pe cel al auzului îngustându-şi ochii pentru a focaliza mai bine sau punând... |
![]() Orice suparare ne strica tenul Trebuie să ştim că totul se reflectă pe trupul şi chipul nostru: felul cum trăim, cum ne alimentăm, cum ne îngrijim, cum ne comportăm faţă de semenii... | ![]() O reteta pentru castane zaharisite Ingrediente 1 kg castane, 0,5 kg zahar, 200 ml apa. Mod de preparare Se aleg castane de marime potrivita si se cresteaza intr-o parte, dupa care se coc pe gratar. Se curata... |
![]() Ingrediente 200-250 g orez, 600 g portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 150 g unt, sare. Mod de preparare Se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie subţire... | ![]() Otravurile familiei Borgia-partea 2 Papa Alexandru al Vl-lea, însoţit de Cezar, se duse în ziua de 30 iunie la dineul pe care-l oferise în casa cardinalului Cornetto. în afară de cei doi şi de noii... |
![]() Oua umplute cu ficatei de pasare II Ingrediente: Ouă 10 buc, ficăţei de pasăre 200 g, unt 100 g, ceapă 50 g, verdeaţă 1 leg, piper, sare. Mod de preparare: Ouăle se fierb, se curăţă... | ![]() Otravirile savarsite in lumea romana a secolului XV Familia Borgia a rămas în istorie datorita unei triste celebrităţi. Pentru a afla cel puţin în parte tainele care au învăluit viaţa acestei familii, este... |
![]() Ingrediente: 6 ouă, 2 cepe, 2 roşii, 50 ml ulei, piper, sare. Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se pun deoparte. Ceapa tăiată mărunt... | ![]() Şunca se taie subţire în pătrăţele mici şi se prăjeşte puţin într-o tigaie cu untură sau cu ulei. Peste şunca puţin prăjită se toarnă... |
![]() Ingrediente 300 g orez, 1 kg roşii, 150 g unt, 100 g caşcaval, piper, sare. Mod de preparare Orezul ales, bine spălat, se toarnă intr-o cratiţă cu 100 g unt... | ![]() Ingrediente : Ouă 4 buc, şuncă 50 g, ciuperci 50 g, unt 40 g, piper, sare. Mod de preparare : Se încălzeşte untul, se adaugă ciupercile tăiate julien... |
![]() Pentru prepararea omletelor simple şi a celor umplute se socotesc cate 2- 3 ouă de persoană. Se pot prepara maximum 2 porţii o dată, deoarece dacă se fac mai multe... | ![]() Otravurile folosite in vremea romanilor Prima lucrare care tratează despre „Otrăvuri şi antidoturi" se datoreşte lui Avicena şi mult mai tarziu, la un interval destul de mare de timp, apar şi alte... |
![]() Ingrediente: 6 ouă, 600 g roşii, 60 g unt, 50 g caşcaval, sare, piper. Mod de preparare: Ochiurile se fierb. Roşiile se crestează, se opăresc în apă... | ![]() O reteta pentru placinte cu carne Se prepara un aluat la fel ca si pentru placintelele cu branza. Pentru umplutura sunt necesare : 1/2 kg carne, 2 cepe, putin unt sau margarina, 2 oua, sare, piper. Carnea se... |
![]() Ingrediente: 6 ouă, 200 g salată de icre preparate, 3- 4 măsline. Prepararea icrelor: 50 g icre de crap sau de ştiucă, 150 ml ulei, sare de lămaie sau suc de... | ![]() Oua umplute cu ficat de porc I Ingrediente: Ouă 10 buc, ficat de porc 250 g, unt 50 g, muştar 20 g, verdeaţă 1/2 leg, piper, sare. Mod de preparare: Se fierb ouăle, se curăţă, se... |
![]() Ingrediente: Pentru 5- 6 persoane: 10- 12 ouă, 150- 200 g ficăţei de pasăre, 50 g unt, 50 ml ulei, sare, piper. Mod de preparare: Se spală ficăţeii... | ![]() Ingrediente : Ouă 4 buc, cartofi 400 g, ulei 60 g, sare. Mod de preparare : Cartofii se curăţă, se taie cuburi, se sărează şi se prăjesc în ulei.... |
![]() O reteta pentru placintele cu ciuperci Se prepara din acelasi aluat ca si placintelele cu branza. Umplutura se prepara din 1/2 kg ciuperci, 50 g unt, 2-3 linguri smantana, sare si piper. Se curata si se spala bine ciupercile... | ![]() Ingrediente : Ouă 4 buc. costiţă afumată 60 g, sare. Mod de preparare : Costiţa afumată se taie cuburi mici şi se prăjeşte. Ouăle se sparg într-un... |
![]() Ingrediente: Oua, maioneza, ridiche rosie, ardei gras, salata verde. Mod de preparare: Ouăle se fierb tari, se curăţă de coajă şi se taie pe lungime în... | ![]() Ingrediente : Mălai 600 g, lapte 2,4 l, smantană 500 g, telemea 300 g, ouă 10 buc, unt 150 g, sare. Mod de preparare : Se fierbt laptele cu sare, se adaugă mălaiul... |