|
Articole: pag 11
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Oua umplute cu branza de vaci, telemea si unt Oua umplute cu branza de vaci, telemea si unt: Ingrediente: Ouă 10 buc, brânză de vaci proaspătă 250 g, telemea 50 g, unt 125 g, mărar verde 1 leg, boia de ardei... | ![]() Orice suparare ne strica tenul Trebuie să ştim că totul se reflectă pe trupul şi chipul nostru: felul cum trăim, cum ne alimentăm, cum ne îngrijim, cum ne comportăm faţă de semenii... |
![]() O reteta pentru castane zaharisite Ingrediente 1 kg castane, 0,5 kg zahar, 200 ml apa. Mod de preparare Se aleg castane de marime potrivita si se cresteaza intr-o parte, dupa care se coc pe gratar. Se curata... | ![]() Ochelarii si aparatele auditive Dintotdeauna oamenii au încercat să-şi îmbunătăţească simţul vederii şi pe cel al auzului îngustându-şi ochii pentru a focaliza mai bine sau punând... |
![]() Ingrediente 200-250 g orez, 600 g portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 150 g unt, sare. Mod de preparare Se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie subţire... | ![]() Otravirile savarsite in lumea romana a secolului XV Familia Borgia a rămas în istorie datorita unei triste celebrităţi. Pentru a afla cel puţin în parte tainele care au învăluit viaţa acestei familii, este... |
![]() Ingrediente 300 g orez, 1 kg roşii, 150 g unt, 100 g caşcaval, piper, sare. Mod de preparare Orezul ales, bine spălat, se toarnă intr-o cratiţă cu 100 g unt... | ![]() Ingrediente: 6 ouă, 2 cepe, 2 roşii, 50 ml ulei, piper, sare. Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se pun deoparte. Ceapa tăiată mărunt... |
![]() Oua umplute cu ficatei de pasare II Ingrediente: Ouă 10 buc, ficăţei de pasăre 200 g, unt 100 g, ceapă 50 g, verdeaţă 1 leg, piper, sare. Mod de preparare: Ouăle se fierb, se curăţă... | ![]() Otravurile folosite in vremea romanilor Prima lucrare care tratează despre „Otrăvuri şi antidoturi" se datoreşte lui Avicena şi mult mai tarziu, la un interval destul de mare de timp, apar şi alte... |
![]() Ingrediente : Ouă 4 buc, şuncă 50 g, ciuperci 50 g, unt 40 g, piper, sare. Mod de preparare : Se încălzeşte untul, se adaugă ciupercile tăiate julien... | ![]() Şunca se taie subţire în pătrăţele mici şi se prăjeşte puţin într-o tigaie cu untură sau cu ulei. Peste şunca puţin prăjită se toarnă... |
![]() O reteta pentru placinte cu carne Se prepara un aluat la fel ca si pentru placintelele cu branza. Pentru umplutura sunt necesare : 1/2 kg carne, 2 cepe, putin unt sau margarina, 2 oua, sare, piper. Carnea se... | ![]() Ingrediente: 6 ouă, 600 g roşii, 60 g unt, 50 g caşcaval, sare, piper. Mod de preparare: Ochiurile se fierb. Roşiile se crestează, se opăresc în apă... |
![]() Pentru prepararea omletelor simple şi a celor umplute se socotesc cate 2- 3 ouă de persoană. Se pot prepara maximum 2 porţii o dată, deoarece dacă se fac mai multe... | ![]() Ingrediente: Pentru 5- 6 persoane: 10- 12 ouă, 150- 200 g ficăţei de pasăre, 50 g unt, 50 ml ulei, sare, piper. Mod de preparare: Se spală ficăţeii... |
![]() Oua umplute cu ficat de porc I Ingrediente: Ouă 10 buc, ficat de porc 250 g, unt 50 g, muştar 20 g, verdeaţă 1/2 leg, piper, sare. Mod de preparare: Se fierb ouăle, se curăţă, se... | ![]() Ingrediente: 6 ouă, 200 g salată de icre preparate, 3- 4 măsline. Prepararea icrelor: 50 g icre de crap sau de ştiucă, 150 ml ulei, sare de lămaie sau suc de... |
![]() O reteta pentru placintele cu ciuperci Se prepara din acelasi aluat ca si placintelele cu branza. Umplutura se prepara din 1/2 kg ciuperci, 50 g unt, 2-3 linguri smantana, sare si piper. Se curata si se spala bine ciupercile... | ![]() Otravurile familiei Borgia-partea 2 Papa Alexandru al Vl-lea, însoţit de Cezar, se duse în ziua de 30 iunie la dineul pe care-l oferise în casa cardinalului Cornetto. în afară de cei doi şi de noii... |
![]() Ingrediente : Ouă 4 buc. costiţă afumată 60 g, sare. Mod de preparare : Costiţa afumată se taie cuburi mici şi se prăjeşte. Ouăle se sparg într-un... | ![]() Osobiy Otdel, spionul de elita al rusilor Am vorbit mai înainte despre Osobiy Otdel, secţia secretă specială a Cekăi, cu numeroşii ei agenţi. Unul din agenţii care s-au remarcat de la început prin... |
![]() Se taie felii de cascaval groase de 1 cm si mari de circa 3/5 cm. Se trec prin ou batut bine, apoi prin pesmet, fin cernut. Se prajesc in grasime fierbinte si se servesc calde.... | ![]() O reteta pentru dovlecei umpluti cu carne Ingrediente 6 dovlecei potrivit de mari, 500 g carne macra, daca se poate jumatate de vita si jumatate de porc, 1 ceapa, 1 cescuta orez, patrunjel verde, sare piper. Mod de preparare Sosul... |