|
Articole: pag 11
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |O reteta pentru castane zaharisite Ingrediente 1 kg castane, 0,5 kg zahar, 200 ml apa. Mod de preparare Se aleg castane de marime potrivita si se cresteaza intr-o parte, dupa care se coc pe gratar. Se curata... | Ingrediente 200-250 g orez, 600 g portocale, 100 ml vin, 50 ml coniac, 150 g unt, sare. Mod de preparare Se curăţă portocalele de coajă, iar cojile se taie subţire... |
Octavian Goga 1881-1838 - universul poeziei Poetul se naste la Rasinari langa Sibiu, dintr-un tata preot si o mama invatatoare; Cosbuc va fi cel ce ii va orienta scrisul catre realitatile satului,el realizand in definitiv o monografie... | Ingrediente: 6 ouă, 2 cepe, 2 roşii, 50 ml ulei, piper, sare. Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se pun deoparte. Ceapa tăiată mărunt... |
Ingrediente 300 g orez, 1 kg roşii, 150 g unt, 100 g caşcaval, piper, sare. Mod de preparare Orezul ales, bine spălat, se toarnă intr-o cratiţă cu 100 g unt... | Ochelarii si aparatele auditive Dintotdeauna oamenii au încercat să-şi îmbunătăţească simţul vederii şi pe cel al auzului îngustându-şi ochii pentru a focaliza mai bine sau punând... |
Otravurile folosite in vremea romanilor Prima lucrare care tratează despre „Otrăvuri şi antidoturi" se datoreşte lui Avicena şi mult mai tarziu, la un interval destul de mare de timp, apar şi alte... | Ingrediente : Ouă 4 buc, şuncă 50 g, ciuperci 50 g, unt 40 g, piper, sare. Mod de preparare : Se încălzeşte untul, se adaugă ciupercile tăiate julien... |
Orice suparare ne strica tenul Trebuie să ştim că totul se reflectă pe trupul şi chipul nostru: felul cum trăim, cum ne alimentăm, cum ne îngrijim, cum ne comportăm faţă de semenii... | Ingrediente: 6 ouă, 300 g branză de vaci bine scursă, 2- 3 linguri de smantană groasă, 2- 3 linguri de ceapă verde fragedă tocată foarte mărunt, sare,... |
Ingrediente: 6 ouă, 600 g roşii, 60 g unt, 50 g caşcaval, sare, piper. Mod de preparare: Ochiurile se fierb. Roşiile se crestează, se opăresc în apă... | O reteta pentru dovlecei umpluti cu carne Ingrediente 6 dovlecei potrivit de mari, 500 g carne macra, daca se poate jumatate de vita si jumatate de porc, 1 ceapa, 1 cescuta orez, patrunjel verde, sare piper. Mod de preparare Sosul... |
Se taie felii de cascaval groase de 1 cm si mari de circa 3/5 cm. Se trec prin ou batut bine, apoi prin pesmet, fin cernut. Se prajesc in grasime fierbinte si se servesc calde.... | Otravurile familiei Borgia-partea 2 Papa Alexandru al Vl-lea, însoţit de Cezar, se duse în ziua de 30 iunie la dineul pe care-l oferise în casa cardinalului Cornetto. în afară de cei doi şi de noii... |
Osobiy Otdel, spionul de elita al rusilor Am vorbit mai înainte despre Osobiy Otdel, secţia secretă specială a Cekăi, cu numeroşii ei agenţi. Unul din agenţii care s-au remarcat de la început prin... | Ingrediente: Pentru 5- 6 persoane: 10- 12 ouă, 150- 200 g ficăţei de pasăre, 50 g unt, 50 ml ulei, sare, piper. Mod de preparare: Se spală ficăţeii... |
O reteta pentru placinte cu carne Se prepara un aluat la fel ca si pentru placintelele cu branza. Pentru umplutura sunt necesare : 1/2 kg carne, 2 cepe, putin unt sau margarina, 2 oua, sare, piper. Carnea se... | Şunca se taie subţire în pătrăţele mici şi se prăjeşte puţin într-o tigaie cu untură sau cu ulei. Peste şunca puţin prăjită se toarnă... |
Octavian Goga - mesianismul poeziei O. Goga a fost un poet militant, un poet social, care uita de propriile-i necazuri, fiind chinuit de durerile celor multi si oprimati. Figura bardului de la Rasinari se incheaga insa... | O reteta pentru placintele cu ciuperci Se prepara din acelasi aluat ca si placintelele cu branza. Umplutura se prepara din 1/2 kg ciuperci, 50 g unt, 2-3 linguri smantana, sare si piper. Se curata si se spala bine ciupercile... |
Pentru prepararea omletelor simple şi a celor umplute se socotesc cate 2- 3 ouă de persoană. Se pot prepara maximum 2 porţii o dată, deoarece dacă se fac mai multe... | Oua umplute cu ficat de porc I Ingrediente: Ouă 10 buc, ficat de porc 250 g, unt 50 g, muştar 20 g, verdeaţă 1/2 leg, piper, sare. Mod de preparare: Se fierb ouăle, se curăţă, se... |
Ingrediente: Pentru 6 porţii: 1 kg salată de legume, 6 ouă, 300 g maioneză. Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular se formează un postament de salată.... | O reteta pentru pasta de gutui Ingrediente 3 kg gutui, 1/2 kg mere, zahar. Mod de preparare Se aleg gutui nu prea mari, bine coapte, galbene. Se sterg cu o carpa uscata de puf, se spala, se taie in patru... |