|
Articole: pag 10
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |O reteta pentru ciuperci la cuptor Ingrediente 500 g ciuperci mai mari, 100 g unt sau untdelemn, sare, piper, patrunjel verde. Mod de preparare Se spala bine ciupercile, se curata, se scot coditele care se toaca... | O reteta pentru placinta cu mere Ingrediente aluat fraged, 2 kg mere, 5—6 linguri zahar, scortisoara. Mod de preparare Se imparte coca in doua parti egale pentru doua foi. Umplutura : se curata merele... |
O reteta pentru salata de conopida Ingrediente 2 conopide, 4-5 linguri maioneza, sare, piper, patrunjel. Mod de preparare Se curata conopida, se desface in buchetele mici si se aseaza intr-un vas cu apa si sare... | Există motive diferite pentru care un om se teme de ceva, însă la fiecare în parte, teama reprezintă o senzaţie îngrozitoare. Aceasta le întunecă mintea şi le controlează... |
Ingrediente : Mălai 600 g, lapte 1,6 l, smantană 800 g, branză de Dorna 400 g, unt 250 g, ouă 10 buc, sare. Mod de preparare : Intr-un ceaun se pune la fiert, smantană... | O reteta pentru caise zaharisite Ingrediente 2 kg caise, 1 kg zahar, 1 1 apa. Mod de preparare Caisele se aleg bine coapte si sanatoase, se spala, se rup in doua, se scot sâmburii si se aseaza pe o planseta... |
Antichitatea l-a zeificat, numindu-l „Morfeu". Poeţii, pictorii şi sculptorii l-au eternizat prin operele lor. în zilele noastre s-a umanizat şi a devenii un prieten tandru, capricios... | Ingrediente : Ouă 4 buc, ficăţei de pasăre 80 g, unt 40 g, piper, sare. Mod de preparare : Ficăţeii se toacă mărunt şi se prăjesc în unt, apoi se presară cu sare... |
Organismul nostru are nevoie de protide Protidele au, în special, rol plastic, dar şi rol funcţional. Valoarea funcţională a protidelor constă în : rolul energetic al protidelor (mai puţin important ca al glucidelor... | Ingrediente: Pentru 2 persoane: 4 ouă, 50 g branza telemea, 2 linguri de lapte sau apă, 30 g unt, sare. Mod de preparare: Omleta se pregăteşte ca în reţeta Omleta cu... |
Orice femeie îşi doreşte să fie frumoasă, admirată, cu un caracter şi o atitudine puternică, dar mai ales atrăgătoare. Toate aceste calităţi se reunesc sub un singur cuvânt-... | Orice rau poate fi indepartat cu ajutorul unei atitudini pozitive Vom întampina binele cu bucurie şi cu veselie. Vom încerca să atenuăm răul, atunci cand nu-l mai putem evita — fără lamentaţii, ţipete şi lacrimi — inutile de altfel... |
O Periodizare a Romantismului Romanesc Romantismul se afirma limpede, in literatura romana, in preajma anului 1830 si domina miscarea literara pana apromaximativ in al optulea deceniu al veacului trecut, cind, pune realismul... | Ingrediente: 6 ouă, 600 g salată de legume, 150 g maioneză, 50 g muştar, 2 linguri de ulei, 1 castravecior murat, cateva foi de salată verde, sare, piper, 6 roşii mici. Mod... |
Oua cu cartofi piure si sos tomat Ingrediente: 6 ouă, 6 roşii mari, 500 g cartofi, 50 g unt, 100 ml lapte, sare. Mod de preparare: Din cartofii fierţi, jumătate din unt, lapte şi sare se prepară piureui.... | O reteta pentru friptura de iepure Ingrediente Pentru friptura se folosesc pulpele din spate si spinarea, 200 g slanina, usturoi, 150 g grasime, sare. Mod de preparare Iepurele marinat, se sterge bine cu un... |
O reteta pentru anghemaht de miel Ingrediente 1 kg carne de miel, 2 linguri grasime, 1 lingura faina, 1-2 lamai, sare. Mod de preparare Carnea taiata in bucati, se prajeste in grasime si sare, se adauga apa... | O confruntare pentru mediile social economice si culturale sau civice Problematica educaţiei copiilor rromi constituie una din provocările cu care se confruntă mediile social economice şi culturale sau civice din România. Ea face parte dintr-o problematică... |
Orice kilogram pus poate fi dat jos Problema curei de slăbire este un „ce" serios şi impune o cunoaştere exactă a tipului pe care îl reprezentăm, a corpului nostru cu acel „summum" de schimburi interne şi reacţii... | Se fierb ouale 10 minute in apa clocotita. Cand s-au racit se curata, se taie pe lung in doua jumatati egale. Se scoate galbenusul usor, cu varful unui cutit, fara sa se rupa albusul.... |
Ingrediente: Ouă 10 buc, unt 50 g, dulceaţă de caise 200 g, coniac 50 ml, sare. Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un bol cate două la o porţie, se bat cu telul,... | Oua umplute cu branza de vaci, telemea si unt Oua umplute cu branza de vaci, telemea si unt: Ingrediente: Ouă 10 buc, brânză de vaci proaspătă 250 g, telemea 50 g, unt 125 g, mărar verde 1 leg, boia de ardei dulce 5... |
Otravirile savarsite in lumea romana a secolului XV Familia Borgia a rămas în istorie datorita unei triste celebrităţi. Pentru a afla cel puţin în parte tainele care au învăluit viaţa acestei familii, este necesar să cunoaştem... | Ingrediente: 6 ouă, 2 cepe, 2 roşii, 50 ml ulei, piper, sare. Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se pun deoparte. Ceapa tăiată mărunt se rumeneşte... |