|
Articole: pag 13
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente 100 g unt, 100 g faina, 700 ml lapte, sare. Mod de preparare Se aseaza untul intr-o cratita, la foc moale si cand se topeste, se incorporeaza faina. Cand sunt bine... | Ingrediente : Carne de pasăre 1 kg, ulei 125 g, ceapă 150 g, morcovi l00 g, ţelină l00 g, făină 50 g, bulion de tomate 50 g, lămaie 100 g sau oţet 40 ml, usturoi 25 g, vin... |
Se prăjesc cartofi, socotandu-se 60- 80 g pentru o persoană. După ce s-au prăjit, se taie cartofii în cubuleţe mici şi se adaugă în omletă cand aceasta se află în tigaie... | Ingrediente: 6 ouă, 200 g branză, 100 g unt, 1- 2 linguri de smantană, cateva frunze de salată verde. Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se taie în jumătăţi... |
Se introduc cu grijă ouăle în apă clocotită ca să nu crape coaja şi după ce dă iar apa în clocot, se trage vasul imediat de pe foc şi se ţine acoperit cu un capac 4- 5... | Ingrediente: Pentru 6 persoane: 8 ouă, 100 g unt, 1 pahar lapte, 100 g făină, 1 kg mere, 200 g zahăr, coajă de lămaie, scorţişoară, sare. Mod de preparare: Intr-un... |
Otravirea marchizei Chateaublanc, sotia marchizului de Ganges-partea 2 Uluiţi în primul moment de întorsătura neaşteptată pe care o luaseră lucrurile, avertizaţi de vicar, abatele şi cavalerul porniră în goană pe urmele femeii care, după părerea... | Ingrediente: Orez 200 g, lapte 1 l, zahăr 125 g, vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic, dulceaţă 125 g, sare. Mod de preparare: Laptele se fierbe împreună cu zahărul... |
Ingrediente maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi, plamani si prapurele de miel), 2 cepe, 1 morcov, 4 oua, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper, 100 ml untdelemn. Mod... | Ingrediente: 6 ouă, 800 g spanac, 50 g unt, 50 g făină, 1 pahar lapte, sare, piper, zeamă de lămaie. Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine spanacul... |
Ingrediente: 6- 12 ouă, 50 g unt, 50 g făină, 1 pahar lapte, 20 g caşcaval, sare. Mod de preparare: Din unt, făină şi lapte se prepară un sos gros, în care se adaugă... | Owen mereu omul marilor momente Sunt unii oameni nascuti sa fie celebrii. Au acel har de a straluci exact atunci cand trebuie, in cazul fotbalistilor, exact atunci cand sunt cele mai multe camere de luat vederi indeptate... |
Se prepară la fel ca in reţeta "Orez cu lapte II", folosind aceleaşi componente şi cantităţi. Cand orezul este fiert se aranjează pe un platou rotund şi se presară deasupra... | Oricine poate fi un mic vrajitor În 1770, Pierre de Ronsard, poet francez, spunea: „Iubirea e o vrajă", plantand astfel rădăcinile arborelui genealogic al lui Harry Potter. De la un poet la altul, de la un scriitor... |
Ingrediente: Pentru 2 persoane: 4 ouă, 50 g verdeata, 2 linguri de lapte sau apă, 30 g unt, sare. Mod de preparare: Omleta se pregăteşte ca în reţeta Omleta simpla apoi... | Otravurile, un mister greu de deslusit pentru toxicologii secolului XIX In momentul în care toxicologia dezbătea problemele tot mai numeroase pe care le ridica arsenul, oamenii de ştiinţă au constatat cu surpriză, şi de ce să n-o spunem, într-o... |
Un organism internaţional care îşi are sediul în Franţa (Institut d'Orientation Nupţiale), dar cu numeroase ramificaţii în Belgia, Elveţia, Canada, Iran, Mexic, desfăşoară... | Ingrediente: Oua, malai, unt, sare Mod de preparare: Se pregăteşte o mămăligă foarte moale care se lasă să stea puţin ca să se întărească în timpul fiertului,... |
Ingrediente: Ceapa, oua, ulei, ceapa verde, cascaval. Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie potrivit, după care se pune la călit, într-o tigaie cu ulei. După... | O reteta pentru gem de portocale Ingrediente 1 portocala mare sau doua mici, 1 lamaie, 1 kg zahar, 2 litri apa. Mod de preparare Se spala portocala si lamaia si se scurg bine de apa. Se rad pe partea mare... |
Ingrediente 100-120 g orez, 30 g unt, sare Mod de prepapare Orezul spălat se pune la fiert cu o cantitate dublă de supă şi se lasă să dea o dată în fiert. Se adaugă... | Oua umplute cu ficatei de pasare I Ingrediente: Ouă 10 buc, ficăţei de pasăre 200 g, unt 100 g, pătrunjel verde 1 leg, piper, sare. Mod de preparare: Ouăle se fierb, se curăţă de coajă, se taie în... |
Ingrediente: 6 ouă, 200- 300 g ceapă, 60 ml ulei, sare, piper. Mod de preparare: Ceapa se taie în felii subţiri sau se toacă foarte mărunt şi se prăjeşte cu ulei... | Ingrediente: 6 ouă, 6 chifle, 30 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Se taie varful fiecărei chifle, după care se scobesc de miez, cu grijă să nu se rupă coaja. Se... |