|
Articole: pag 13
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Ingrediente: Orez 200 g, lapte 1 l, zahăr tos 150 g, dulceaţă de vişine, 150 g, smantană proaspătă 600 g, zahăr vanilat 1 plic, frişca, sare. Mod de... | ![]() Se prăjesc cartofi, socotandu-se 60- 80 g pentru o persoană. După ce s-au prăjit, se taie cartofii în cubuleţe mici şi se adaugă în omletă cand aceasta... |
![]() Se introduc cu grijă ouăle în apă clocotită ca să nu crape coaja şi după ce dă iar apa în clocot, se trage vasul imediat de pe foc şi se ţine acoperit... | ![]() Oua umplute cu ficatei de pasare I Ingrediente: Ouă 10 buc, ficăţei de pasăre 200 g, unt 100 g, pătrunjel verde 1 leg, piper, sare. Mod de preparare: Ouăle se fierb, se curăţă de coajă... |
![]() Oua asezate in gogoasa de cartofi Ingrediente: 6 ouă, 1/2 kg cartofi, 1- 2 gălbenuşuri, 50 g caşcaval, 30 g unt, sare, 1 lingură făină. Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi... | ![]() Ingrediente: Pentru 2 persoane: 4 ouă, 50 g verdeata, 2 linguri de lapte sau apă, 30 g unt, sare. Mod de preparare: Omleta se pregăteşte ca în reţeta Omleta... |
![]() Ingrediente 100 g unt, 100 g faina, 700 ml lapte, sare. Mod de preparare Se aseaza untul intr-o cratita, la foc moale si cand se topeste, se incorporeaza faina. Cand sunt bine... | ![]() Ingrediente: 6 ouă, 200 g branză, 100 g unt, 1- 2 linguri de smantană, cateva frunze de salată verde. Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se taie în... |
![]() O reteta pentru salata orientala Se aleg tot felul de legume in proportii cat se poate de egale : morcovi, telina, mazare verde, fasole pastai, sfecla si ceapa. Cartofii care se folosesc la aceasta salata trebuie... | ![]() Ingrediente: 6 ouă, 800 g spanac, 50 g unt, 50 g făină, 1 pahar lapte, sare, piper, zeamă de lămaie. Mod de preparare: Se curăţă şi se... |
![]() Otravurile, un mister greu de deslusit pentru toxicologii secolului XIX In momentul în care toxicologia dezbătea problemele tot mai numeroase pe care le ridica arsenul, oamenii de ştiinţă au constatat cu surpriză, şi de ce să n-o... | ![]() Ingrediente: 6 ouă, 150 g maioneză picantă, iar pentru decor: 2- 3 ridichi de lună sau cateva măsline şi pătrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb ouăle... |
![]() Ingrediente: Oua, malai, unt, sare Mod de preparare: Se pregăteşte o mămăligă foarte moale care se lasă să stea puţin ca să se întărească... | ![]() Ingrediente maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi, plamani si prapurele de miel), 2 cepe, 1 morcov, 4 oua, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper, 100 ml untdelemn. Mod... |
![]() Otravirea marchizei Chateaublanc, sotia marchizului de Ganges-partea 2 Uluiţi în primul moment de întorsătura neaşteptată pe care o luaseră lucrurile, avertizaţi de vicar, abatele şi cavalerul porniră în goană pe urmele... | ![]() Ingrediente: 6- 12 ouă, 50 g unt, 50 g făină, 1 pahar lapte, 20 g caşcaval, sare. Mod de preparare: Din unt, făină şi lapte se prepară un sos gros,... |
![]() Ingrediente: Orez 200 g, lapte 1 l, zahăr 125 g, vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic, dulceaţă 125 g, sare. Mod de preparare: Laptele se fierbe împreună... | ![]() Ingrediente: Ceapa, oua, ulei, ceapa verde, cascaval. Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie potrivit, după care se pune la călit, într-o tigaie... |
![]() Se prepară la fel ca in reţeta "Orez cu lapte II", folosind aceleaşi componente şi cantităţi. Cand orezul este fiert se aranjează pe un platou rotund şi se presară... | ![]() Ingrediente 100-120 g orez, 30 g unt, sare Mod de prepapare Orezul spălat se pune la fiert cu o cantitate dublă de supă şi se lasă să dea o dată în... |
![]() Ingrediente: Pentru 6 persoane: 8 ouă, 100 g unt, 1 pahar lapte, 100 g făină, 1 kg mere, 200 g zahăr, coajă de lămaie, scorţişoară, sare. Mod de... | ![]() Ingrediente: Ouă 6 buc, unt 100 g, zahăr pudră 150 g, făină 100 g, dulceaţă 100 g. Mod de preparare: Untul se amestecă cu zahărul, pană ce... |
![]() O reteta pentru gem de portocale Ingrediente 1 portocala mare sau doua mici, 1 lamaie, 1 kg zahar, 2 litri apa. Mod de preparare Se spala portocala si lamaia si se scurg bine de apa. Se rad pe partea mare... | ![]() Ingrediente: 6 ouă, 6 chifle, 30 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Se taie varful fiecărei chifle, după care se scobesc de miez, cu grijă să nu se rupă... |