FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 397
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O istorie a blondelor

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

O istorie a blondelor

 Q:   Intreaba despre O istorie a blondelor       
Orice femeie îşi doreşte să fie frumoasă, admirată, cu un caracter şi o atitudine puternică, dar mai ales atrăgătoare. Toate aceste calităţi se reunesc sub un singur cuvânt- blond. O femeie blondă înglobează toate aceste atribute şi este perfect conştientă de acest lucru.

Încă din cele mai vechi timpuri, bărbaţii au căzut pradă farmecului femeilor blonde. Aceste femei au fost îndelung preamărite în poeme şi mituri, iar mirajul lor a început încă din lumea antică.

Afrodita era cunoscută pentru părul său blond, iar Venus a fost plăsmuirea sa pentru romani. Poeţii romani i-au închinat multe poeme erotice acestei amante cu părul de aur. Femeile romane doreau nespus de mult sa îşi fascineze bărbaţii cu o podoabă capilara de culoare deschisă ş i de aceea inventau numeroase săpunuri, fierturi sau poţiuni pe bază de cenuşă, oţet şi şofran. Toate acestea în speranţa de a avea o tentă de blond a parului.

Împărătesele erau ceva mai norocoase decât femeile de rând deoarece îţi permiteau să îşi pudreze părul cu pulbere de aur şi să nu se mai chinuie cu folosirea celorlalte metode mai „băbeşti”.

Apariţia creştinismului a determinat ca legenda părul blond sa intre într-un îndelung con de umbră deoarece această culoare a părului simboliza în concepţia creştină lascivitatea, promiscuitatea, impuritatea.

Epoca renascentistă a conferit Cezarului ce este al Cezarului, iar femeile blonde erau atunci aşezate pe un piedestal al adoraţie, al admiraţiei şi al preaslăvirii. Ele erau aproape singurele muze de sex feminin care apărea în nenumăratele tablouri ale marilor pictori, cu toate că Italia era plină de brunete. Tot pe la acea vreme au început să apară primele cărţi ce aveau ca unic subiect modalităţile de decolorare a părului.

Cel care a venit ca un răspuns la rugăciunile multor femei ce doreau să devină blonde şi să nu mai treacă prin multe chinuri, a fost Eugene Schuller. Acesta a găsit în secolul XX ingredientul minune ce transforma vopsitul părului într-o reuşită, fără ca părul să se mai rupă sau ca scalpul să te mai ardă.


Tag-uri: frumusete, admiratieCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :