FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 559
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Viata personala a lui William Turner

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Viata personala a lui William Turner

 Q:   Intreaba despre Viata personala a lui William Turner       
Desi despre viata sa personala nu se cunosc multe lucruri, decat ca a avut doua fiice pe nume Eveline si Georgiana, se crede ca acestea s-au nascut in anul 1799, respectiv in anul 1802 si ca mama lor se presupune a fi Sarah Danby, o femeie pe care pictorul a intalnit-o cu un an inainte de nasterea primei sale fiice. Relatia sa cu Sarah Danby nu a aratat decat ca pe langa faptul ca era un mare pictor, el era si om, barbat si ca isi manifesta dorintele si necesitatile la fel ca oricare alt om de pe Pamant. Toate acestea nu l-au facut pe pictor sa puna pe locul doi cariera sa artistica.

Drept urmare, familia sa a avut parte de foarte putina atentie din partea sa, cea mai mare parte a timpului fiind petrecuta in atelier cu acuarelele si pensulele sale care ii aduceau linistea necesara si i mplinirea sufleteasca de care avea nevoie.

In anul 1807 i-a fost oferita marea onoare de a fi profesor la Royal Academy, acolo unde el a fost student si a expus pentru prima data operele sale. Timp de zece ani el a calatorit mult in Europa, iar in final s-a stabilit in cartierul londonez Chelsea.

Si aici, William Turner si-a continuat munca asidua dedicata picturii, nerenuntand nici macar o clipa la tot ceea ce el iubea si il facea sa fie alt om, unul care avea o imaginatie foarte puternica si care exprima pe panza, cu ajutorul culorilor, cele mai importante momente din viata si din natura.

Se crede ca aici ar fi avut-o ca tovarasa de viata pe vaduva Sophie Caroline Booth, insa nimic nu este sigur deoarece nu exista documente exacte care sa dovedeasca toate aceste afirmatii.

Se pare ca pictorul a murit la data de 19 decembrie in anul 1851, iar trupul sau a fost depus intr-o cripta alaturi de Reynolds in catedrala Sf. Paul.


Tag-uri: pictor, royal academyCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 06 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :