FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 739
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Viata Agathei Christie

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Viata Agathei Christie

 Q:   Intreaba despre Viata Agathei Christie       
Considerata creatoarea romanului modern politist si poreclita "Ducesa Mortii", Agatha Christie continua sa fie unul dintre cei mai populari si mai cititi scriitori, inca de la publicarea primei carti ("Misterioasa afacere de la Styles", 1920).

Nascuta pe 15 septembrie 1890, sub numele Agatha Miller, in Torquay, Anglia, Christie s-a bucurat de o copilarie "victoriana". Dupa educatia formala primita in Franta si debutarea in Cairo, Agatha s-a casatorit, in 1914, cu Archibald Christie si a inceput sa scrie abia la doi ani dupa aceasta. Primulsau roman a fost scris in doar doua saptamani, in 1916, si dupa alti doi ani a fost publicat de catre John Lane. Acesta i-a oferit scriitoarei un contract pentru inca cinci r omane.

In timp ce isi sporea interesul creativ, relatia Agathei cu sotul sau era in declin, pana cand acesta a parasit-o in 1926, pentru amanta sa Nancy Neele. In decembrie a aceluiasi an, scriitoarea a disparut timp de 11 zile, masina sa fiind gasita abandonata in orasul Yorkshire. Ulterior a fost recunoscuta de angajatii Hotelului Hydro din Harrogate, unde se inregistrase ca Teresa Neele, din Africa de Sud. Agatha Christie a sustnut ca a suferit de amnezie selectiva, si nu a mai scris sau comentat niciodata despre misterioasa disparitie.

A divortat de primul ei sot in 1928, iar in 1930 s-a casatorit cu Max Mallowan. Impreuna au participat la diverse excursii pentru sapaturi arheologice, calatorind intensiv in Orientul Mijlociu si in Statele Unite ale Americii. In timpul acestor voiaje, Christie a inceput sa lucreze la un scenatiu in trei parti bazat pe romanul lui Charles Dickens, "Bleak House". A reusit sa termine doar doua parti, inainte de a se retrage de la acest scenariu. Desi iubea sa scrie romane si nuvele, scriitoarea nu avea mare consideratie pentru scenarii si chiar mai putina afectiune fata de ecranizarile facute dupa cartile ei.

Faima si popularitatea Agathei Christie, ca romancier, i-au adus multe onoruri nationale. In 1956, ea a fost numita "Dame Commander of the Order of the British Empire", iar in 1971, a obtinut titlul de "Dame of the British Empire". In ciuda acestor distinctii, Christie a continuat sa traiasca o viata linistita, privata, scriind neincetat pana in anul mortii sale, in 1979.


Tag-uri: scriitor, cariera, relatieCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 28 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :