FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 636
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Scoala

Tag-uri Populare


literatura   opera   comentariu   caracterizare   roman   referat   poezie   personaj   arta   timp   viata   iubire   caracterizare directa   caracterizare indirecta   zambet   dragoste   sarut   cultura   povestirea   poet   filme   dorinta   dreptate   fericire   prietenie   poveste   basm   univers   eseu   frumusete   lacrimi   amintiri   ganduri   relatii   sentimente   bucurie  

All Tags

Famous Forum

 

Scoala

 Q:   Intreaba despre Scoala       
Scoala Scoala, marele laborator al oamenilor mari, care ii trasnforma pe copiii lipsiti de aparare in cobai. Acum, fara sa dramatizam si sa tragem de par fiecare cuvant, cam asta e. Dificil adevar...

Pentru cine nu e la curent cu toate modificarile din sistemul de invatamant, ei bine... treaba s - a imputit intre timp. Devenim usor, usor cobai ai guvernului care isi indeamna ministrii sa isi experimenteze idele de la an la an, de la luna la luna, sau, in ce mai bun caz de la un mandat la altul.

Recunosc, nu sunt tipul elevului constiincios, care frecventeaza orele fara absente si ca nu sunt nici tocilarul perfect.

Nu sunt nici rebelul care nu viziteaza anual scoala, si chiar si cu medii scazute pe buna, sau pe ne - buna dreptate reusesc sa imi mentin o linie de 9, sau peste 9 la medi ile anuale. Majoritatea mediilor “ mici ” sunt datorate “ bunei intelegeri ” cu domnii profesori si toleranta scazuta la tampeniile dictate anost si aritmic.

Scoala se transforma din an in an tot mai mult intr - o masinarie politica si isi pierde neutralitatea in luptele economico - politice. Elevii simt, elevii stiu, isi pierd interesul pentru lectiile predate cu ipocrizia maiestuoasa a profesorilor si prefera sa isi piarda in alte modalitati timpul.

Cand scoala e o unitate de sine statatoare, cand profesorii isi acorda dreptatea prin fapte, si nu isi atribuie raspata pentru cuvinte, cand elevii vor ajunge in clase si se vor bucura de caminul cald si linistea altor zile de adolescenta, cand toate vor fi asa cum ne dorim, fara politica, ipocrizie, stranii preferinte si puteri, cand nu va conta pe cine cunosti mai sus decat gradele judetene scoalare, pentru a reusi, probabil nici profesorii nu ar trebui sa se mai teama de importanta scazuta pentru ore, a elevilor.

Ca dracu’, scoala e un laborator si eu sunt un exemplu de cobai... oare ce mai fac anu’ asta cu mine ?

By Praph


Tag-uri: invatamant, politica, dreptateCategorie: Eseuri  - ( Eseuri - Archiva)

Data Adaugarii: 22 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :