FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,112
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre opera Enigma Otiliei-a cincea parte

Tag-uri Populare


literatura   opera   comentariu   caracterizare   roman   referat   poezie   personaj   arta   viata   timp   iubire   caracterizare indirecta   caracterizare directa   zambet   sarut   dragoste   cultura   povestirea   poet   filme   dorinta   prietenie   fericire   dreptate   basm   poveste   univers   eseu   relatii   lacrimi   sentimente   ganduri   frumusete   amintiri   aminitiri  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre opera Enigma Otiliei-a cincea parte

 Q:   Intreaba despre Referat despre opera Enigma Otiliei-a cincea parte       
Referat despre opera Enigma Otiliei-a cincea parte In galeria vanatorilor de zestre se numara si Stanica Ratiu, avocat fara procese, un ratat in cariera sa, un fante de mahala, galagios si abil, ce vantura demagogic ideea familiei si a casatoriei. El pandeste din umbra sfarsitul lui Mos Costache, il urmareste pe batran cu abilitate si, cand simte momentul potrivit, il jefuieste, provocandu-i chiar moartea.

Stanica Ratiu este un arivist cu o mare capacitate de adaptare, care speculeaza orice moment pentru ascensiunea sa. Circula mult, se amesteca, neobosit, cu tot felul de oameni, este tenace si intrigant, escroc si aventurier. Ii tapeaza de bani pe cei din jur, iar cand pune mana pe averea lui Mos Costache, paraseste familia, abandonand-o pe Olimpia, fiica Aglaei, si se casatoreste cu usuratica Georgeta.

In aceasta fauna ciudata, Leu nida Pascalopol, mosierul elegant si calculat, este o aparitie oarecum surprinzatoare. Eleganta, preocuparile elevate si rafinamentul sau contrasteaza vizibil cu meschinaria si infatuarea celorlalti. Lipsa unei familii, ratarea in dragoste, dar mai ales prezenta Otiliei, care a crescut sub ochii lui, il fac sa depaseasca, indiferent si detasat, neghiobiile celor din jur. Pe Otilia a cunoscut-o de mica si a avut fata de ea un sentiment patern. Acum nutreste ganduri matrimoniale si, desi simte in Felix un rival serios, nu-si pierde rabdarea, caci stie ca Otilia il va urma pe el si nu pe Felix. El mai detine si arta de a se face iubit si stimat de cei din jur, caci este manierat, gaseste pentru fiecare o vorba buna si se poarta cu delicatete. In viziunea celorlalti el apare nu foarte nuantat. Pentru Otilia "este un om delicat, care poate fi de folos unor orfani", dar este si „un barbat sic, si singur, saracul". Pentru Mos Costache, Pascalopol este singurul om dezinteresat caruia ii poate incredinta averea, caci e om de incredere.


Tag-uri: referat, opera, literaturaCategorie: Eseuri  - ( Eseuri - Archiva)

Data Adaugarii: 10 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :