FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 616
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Persoanele candidate la infidelitate - nevroticul/nevrotica

Tag-uri Populare


dragoste   cuplu   relatii   familie   societate   sex   relatie   iubire   sfat   pasiune   despartire   casnicie   comunicare   dorinta   sentimente   infidelitate   fantezie   educatie   femei   seductie   atractie   scrisoare   muzica   fericire   narcisism   respect   afrodita   romantic   te iubesc   obsesie   gelozie   zeu   responsabilitate   certuri   speranta   furie  

All Tags

Famous Forum

 

Persoanele candidate la infidelitate - nevroticul/nevrotica

 Q:   Intreaba despre Persoanele candidate la infidelitate - nevroticul/nevrotica       
Există, totuşi, o probabilitate crescută de producere a infidelităţii în condiţiile în care insatisfacţia sexuală şi afectivă este constantă, trenantă. Dar există şi o „predispoziţie" pentru producerea infidelităţii, generată de întalnirea între o anumită structură de personalitate şi o anumită conjunctură socială.

Personalităţile cu trăsături imature afectiv şi instabile, în afara sau sub influenţa expresă a unor „modele" de masculinitate sau feminitate ce incită rivalitate, frustraţii sau nevoie de imitaţie, prin faptul că sunt „valorizate" într-un anumit grup social, par a fi mai „predispuse" decat altele la adulter. G. Tordjman (1973) conturează o interesuntă microtipologie a persoanelor „candidate" la infidelitate, din perspecti va mecanismelor inconştiente ale eului şi a fixaţiilor sale oedipiene.

Nevroticul (a), solicitat de conflictele sale arhaice nerezolvate, care îl obligă la un comportament repetitiv, nu-şi poate asuma prin definiţie o relaţie stabilă. El este incapabil să diferenţieze dorinţa de satisfacţie, asigurandu-se de propria sa valoare numai la nivelul dorinţei, sexualitatea sa deficientă, imatură neputand să-i ofere satisfacţie. Infidelitatea nu este pentru el, în aceste condiţii, decat o încercare disperată de a regăsi climatul afectiv al copilăriei sale primare, ceea ce poate explica faptul că el se complace adesea în relaţii platonice, mai ales, crede el, pentru a perpetua un sentiment de puritate. In felul acesta, nevroticul evită de fapt situaţiile sexuale, care îi apar ca dificile, tocmai pentru că nu le-ar putea face faţă.


Tag-uri: familie, cuplu, societate, relatiiCategorie: Dragoste si Sex  - ( Dragoste si Sex - Archiva)

Data Adaugarii: 30 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :