FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 370
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Edgar Degas: Pictura, Marea Pasiune

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Edgar Degas: Pictura, Marea Pasiune

 Q:   Intreaba despre Edgar Degas: Pictura, Marea Pasiune       
Prin anii 1862-1863 Edgar Degas a intreprins o puternica prietenie cu artistul Édouard Manet cu care isi petrecea marea parte a timpului, ba la atelier, ba la Cafeneaua Guerbois, locul unde se intalneau in general tinerii pictori. Tot acolo, Edgar Degas s-a imprietenit si cu Manet, Renoir, Monet, Sisley si Cezanne. Dupa calatoria sa si inatlnirile cu acesti amri artisti, el a intrerupt legaturile cu scoala de pictura si s-a preocupat mai mult de abordarea unor realiste observate la cursele de cai sau la spectacolele de balet, teme care l-au impresionat profund.

Degas a inceput sa fie cunoscut drept pictorul inaltei societati, operele sale oglindind toate aceste obiceiuri high-life. Razboiul franco-prusac a intrer upt mersul normal al vietii sale si astfel, la terminarea sa, Degas, dupa ce fusese soldat pe front, a pleacat in America impreună cu fratele sau pentru a vizita familia mamei sale. De acolo el s-a intors cu tabloul "Comert cu cu bumbac la New Orleans", acesta fiind inspirat de trocul oamenilor de pe acolo. Degas s-a reintoars la Paris dupa un an unde el a inceput sa fie fascinat de dansatoare pe care le-a studiat cu mare atentie si pe care le-a pictat cu mare drag, de unde si opera "Clasa de dans". Desi s-a bucurat de faima, iar tablourile sale s-au vandutut foarte bine, pictorul s-a confruntat cu dificultati financiare din cauza falimentului bancii care era in proprietatea familiei.

In acea perioada, in anul 1873, tatal sau a decedat si se pare ca atunci s-a descoperit ca au probleme financiare, cand fratele sau Rene avea mari datorii.

Pentru a salva numele familiei sale din pragul rusinii, Degas si-a vandut toate operele de arta extrem de valoroase si chiar a inceput sa munceasca mai multe pentru a se mentine la rangul de famuilie instarita. Lipsa tatalui sau a insemnat o mare durere si un mare gol pentru tanarul artist deoarece se putea observa clar cata nevoie avea el de intelepciunea tatalui si de sfaturile sale, insa Edgar a stiut cum sa faca fata situatie.


Tag-uri: artist, opere, pasiune, picturaCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 11 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :